BOON Sziréna

2016.02.24. 18:02

Lapátnyéllel ütötte a nőt, a gyermekük hívott mentőt Tarcalon

Szerencs, Tarcal - A gyorsított bírósági ítélet sem riasztotta el a verekedő férjet. Súlyosbították az ítéletet.

Szerencs, Tarcal - A gyorsított bírósági ítélet sem riasztotta el a verekedő férjet. Súlyosbították az ítéletet.

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt állította bíróság elé a Szerencsi Járási Ügyészség azt a 42 éves férfit, aki lakásukon bántalmazta élettársát egy szerszámnyéllel.

Többször fejbe vágta

Dr. Miskolci László megyei főügyész tájékoztatása alapján megtudtuk, hogy szeptemberben történt, hogy a vádlott férfi a délutáni órákban érkezett haza tarcali lakására. Látta, hogy élettársa erősen ittas. Kérdőre vonta, hogy miért itta meg a borát és hogy miért nem főzött ebédet. A nő flegmán válaszolt, ezért veszekedni kezdtek. Ennek során a férfi felkapott egy lapátnyelet, melyet, mint „ütőszerszámot” tartott a szobában, és azzal előbb lábon ütötte a nőt, majd többször fejbe is vágta.

A vérző fejű nőt látva, közös gyermekük hívta ki a mentőket, akik értesítették a rendőrséget. A férfival szemben 60 napra távol tartást rendeltek el, vagyis el kellett hagynia a közös albérletet. Utána költözhetett csak vissza.

A bántalmazás következtében a nő a fején, arcán zúzott repesztett, lábán zúzott sérüléseket szenvedett, melyek nyolc napon belül gyógyultak. Az eszköz azonban alkalmas volt arra, hogy akár a fejen, akár a végtagokon nyolc napon túl gyógyuló töréseket is előidézzen.

Többszörös visszaeső

A gyanúsítotti kihallgatástól számított 30 napon belül az ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította a többszörös visszaeső férfit, aki korábban garázdaság és kitartottság miatt is volt büntetve.

A Szerencsi Járásbíróság súlyos testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek és 1 év 10 hónap börtönre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Hazament és folytatta…

Az ítélet kihirdetését követően a vádlott hazament, majd ittas állapotban szidalmazni kezdte élettársát, sértő, durva, emberileg megalázó kifejezésekkel illette, majd bántalmazni kezdte, melynek következtében a nő arca felrepedt, egy foga meglazult. A sértett által értesített rendőrök vetettek véget a cselekménynek, majd a férfit előállították és őrizetbe vették.

Az ügyészség az őrizet ideje alatt ismét bíróság elé állította a férfit, akit a bíróság immáron 2 év fegyházra és két év közügyektől eltiltásra ítélt. Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Mivel az ítélet nem jogerős, ezért a bíróság a férfit előzetes letartóztatásba helyezte.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!