BOON Sziréna

2013.03.09. 10:30

Okmány nélkül jött Magyarországra - Rendőrségi hírek Borsodból

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. március 8-án is több esetben történt rendőri intézkedés.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. március 8-án is több esetben történt rendőri intézkedés.

Szabálysértési őrizetbe vételek, családon belüli erőszak miatti intézkedések

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában nyolc főt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei három fatolvaj, egy tiltott kéjelgő, egy önkényes beköltöző és egy „bolti szarka”, a szerencsi rendőrök egy garázda személy, míg a tiszaújvárosi egyenruhások egy „enyveskezű" vásárló ügyében hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes, megelőző távoltartást a Kazincbarcikai és az Encsi Rendőrkapitányság egy-egy esetben.

Útiokmánnyal kapcsolatos szabálysértés

Péntek délben az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei a város belterületén igazoltatás alá vontak egy 34 éves szlovák állampolgárt, aki nem rendelkezett Magyarországon való jogszerű tartózkodásra jogosító okmánnyal. A személy adatainak ellenőrzését követően a rendőrök 10.000 Ft helyszíni bírsággal sújtották a beutazási szabályokat megszegő nőt.

Ezúttal nem történt tragédia: Ne legyen következő! - Közlekedésrendészeti helyzetkép

Megyénk útjain az elmúlt nap személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem történt, három anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

A megyei rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebességellenőrzésre!

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!