BOON Sziréna

2013.01.27. 10:58

Tartósított bódító

Nyíregyháza - Kétmillió forint értékű marihuánára bukkantak a pénzügyőrök egy szerb gépjárműben Komárom-Esztergom megyében.

Nyíregyháza - Kétmillió forint értékű marihuánára bukkantak a pénzügyőrök egy szerb gépjárműben Komárom-Esztergom megyében.Tegnap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a 81-es számú főúton, Komárom-Esztergom megye területén tartottak ellenőrzést. Az ellenőrzés során átvizsgáltak egy szerb rendszámú, Citroen típusú személygépjárművet, amelyben a szerb járművezetőn kívül egy, szintén szerb utas tartózkodott.

A vizsgálat során a jármű jobb első ülésének fiókos tároló rekeszéből előkerült egy tartósító fóliával sűrűn áttekert csomag, melyben zöld színű, kábítószergyanús növényi anyag volt.

A NAV pénzügyőrei haladéktalanul értesítették a rendőröket, akik a helyszíni szemle során megállapították, hogy a csomagban 1 kg marihuána található, amelynek feketepiaci értéke több mint 2 millió forint. Az ügyben visszaélés kábítószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt a szerb férfiak ellen eljárás indult.

A felderítésről készült videofelvétel előzetes regisztrációt követően letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal médiaserveréről a http://media.nav.gov.hu/media oldalról.

Suller György Attila őrnagy

vám- és jövedéki szóvivő

06-30/9644-827

Sajtó és Kommunikációs Főosztály



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!