BOON Sziréna

2010.07.06. 16:04

"Másodlagos ítélet" a zárkában

<p>Miskolc - Két évvel ezelőtt életveszélyes sérülések – fej- és arcsebek, bordatörés, mellkasi zúzódások – miatt kellett kórházi ellátásban részesíteni a Fazekas utcai büntetés-végrehajtási intézet egyik hatfős cellájának lakóját, egy férfit, aki azért tölti – azóta jogerős – büntetését, mert négy éves kislánya szeme láttára megölte annak édesanyját. A férfit a vád szerint egyik zárkatársa verte meg, aki most életveszélyt okozó súlyos testi sértés miatt áll a bíróság előtt.</p>

A keddi – immáron sokadik – tárgyalási napon a dr. Szabó József tanácsa előtt zajló büntetőperben az eset részleteinek feltárására tettek kísérletet, azt a bv-nevelőt hallgatták meg, akinek az is a feladatai közé tartozik, hogy a fogva tartottak levelezését intézze. A bíróság arra próbált meg választ találni, valóban a vádlott írta-e azt a nevében íródott beadványt, amely őt a várhatónál jobb színben tünteti föl – azonban az iromány nem a nevelő közreműködésével készült, és a vádlott is tagadja, hogy köze lenne hozzá.

A sértett szerint sem az verte meg, akit megvádoltak a bántalmazásával

Az ügy érdekessége nem az, hogy a vádlott – aki korábban, még nyomozati szakban beismerő vallomást tett – most konzekvensen tagadja, ő verte meg zárkatársát, hanem hogy a sértett is ezt állítja. Az ügyben még vannak elvarratlan szálak, ezért az szeptemberben, az ítélkezési szünet után folytatódik.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!