BOON Sziréna

2010.06.25. 08:07

Ismételt lánc-reakció a 3-as főúton

<p>Az Encsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei az elmúlt napokban „láncméréseket” végeztek a 3. számú főúton. A sebességmérő műszereket a Szikszó és Tornyosnémeti közötti útszakaszra, illetve Forrón és Csobádon telepítették.</p>

A három akciónap idején összesen 73 gyorshajtót sikerült kiszűrni a forgalomból. Közigazgatási eljárás kezdeményezésére 30 esetben került sor, 40 esetben pedig összesen 528.000,- forint helyszíni bírságot szabtak ki a szabálytalankodókra a rendőrök.

A 73 gyorshajtóból 42 fő külföldi volt. Ebből 21 fővel szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

A leggyorsabb autósok:

  • egy magyar állampolgár 50 km/óra helyett 110 km/óra sebességgel közlekedett lakott területen belül.
  • egy lengyel állampolgár 110 km/óra helyett 172 km/óra sebességgel közlekedett lakott területen kívül.

A legtöbb gyorshajtó:

Június 21-én, hétfőn sikerült a legtöbb gyorshajtót kiszűrni a forgalomból. A láncmérés ideje alatt összesen 56 gyorshajtóval szemben intézkedtek a rendőrök. Ebből 19 esetben közigazgatási eljárást kezdeményeztek, illetve 35 esetben 458.000,- forint helyszíni bírság lett kiszabva. Az 56 gyorshajtóból 34 volt külföldi.

Információs háttér:

A 3-as számú főúton megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzést - főként sebességmérésre irányuló akciót - az indukálta, hogy hazánkban, de megyénkben is az összes személyi sérüléssel végződő közlekedési baleset legnagyobb hányadát, mintegy 40 %-át gyorshajtók okozzák. Az érintett útszakaszon pedig ebben az évben már három halálos kimenetelű közlekedési baleset történt, melyből kettőt külföldi személy okozott. A bekövetkezett, halálos kimenetelű balesetek a rendelkezésre álló adatok szerint mindhárom esetben a sebesség helytelen megválasztására, illetve a szabálytalan előzésre vezethetők vissza.

- B.-A.-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!