BOON Sziréna

2010.06.25. 14:36

Elítélték a férfit, aki erővágóval akarta kivágni a villamosvezetőt

<p>Miskolc - A napokban méretes erővágóval hadonászott egy ittas utas Miskolcon, miközben bántalmazta a villamos vezetőjét. A bíróság letöltendő börtönbüntetésre ítélte az elkövetőt.</p>

A Miskolci Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást egy 55 éves miskolci férfival szemben. Az elkövető június 21-én a kora esti órákban a villamos Árpád úti végállomásánál odalépett a vezető fülkéjéhez, majd bántalmazni kezdte a 23 éves sofőrt. Mindeközben az ittas férfi egy méretes erővágót húzott elő táskájából, és azzal is megfenyegette a közfeladatot ellátó fiatalembert.

A bejelentést követően a helyszínre azonnal megérkező rendőrök fékezték meg az oktalanul feldühödött utast, akit a Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vett. A rendőrség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással fejezte be az ügyet. A taláros testület négy hónap letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta az 55 éves férfit, akinek a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak mellett könnyű testi sértés miatt is felelnie kellett.

A Miskolci Rendőrkapitányságon 2010 első felében 11 közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás, míg tavaly egész évben 17 ilyen eset jutott a hatóság tudomására. A fél éves adatokat lebontva kiderül, hogy közösségi közlekedésben szolgálatot teljesítővel szemben három, míg egészségügyi dolgozóval szemben 2 ilyen jellegű bűncselekmény történt. Taxist, postást, szociális munkást egy-egy esetben ért támadás, míg pedagógust három alkalommal.

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv (Btk) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, mentőszolgálat tagjait, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.


Előzmény:

Erővágóval akarta kivágni a miskolci villamosvezetőt

boon | 2010.06.22 12:02
Miskolc - Méretes erővágóval hadonászott egy ittas utas Miskolcon, miközben bántalmazta a villamos vezetőjét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!