BOON Sziréna

2010.05.10. 13:11

Tarolt a miskolci "presszókommandó"

<p>Miskolc - Négy elfogott, körözött ember, hat rendőrségi előállítás, feljelentések és szabálysértési bírságok tucatjai. Ez a mérlege Miskolcon a múlt heti, úgynevezett vasgyári presszókommandó két napos akciójának. A május 6-án és 7-én lebonyolított akció elsődleges célja a diósgyőri városrész közbiztonságának javítása volt.</p>

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa a Független Hírügynökséggel hétfőn azt közölte: az akció során összesen tíz emberrel szemben történt rendőri intézkedés. Közülük négyet köröztek, a másik hármat pedig garázdaság és vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban már beazonosították a nyomozók, de eddig még nem sikerült elkapni őket. Most, az italboltok ellenőrzésekor fogta el a gyanúsítottakat a rendőrség. További három embert szintén vagyon elleni bűncselekmények elkövetésekor értek tetten és állítottak elő a járőrök a Miskolci Rendőrkapitányságra. Mindezeken túl a rendőrök szabálysértési feljelentéseket tettek csendháborításért, közterületi alkoholfogyasztásért, valamint köztisztasági szabálysértésért. Az összesen kiszabott helyszíni bírságok összege elérte a 125 ezer forintot. A vám- és pénzügyőrök egy hektoliternyi bort, és 78 liter egyéb alkoholt foglaltak le, de az akció során sikerült bezárni egy zugkocsmát, több italk! imérést pedig az ott tapasztalt hiányosságok miatt ideiglenesen bezárnak.

A szóvivő hozzátette: a közbiztonsági akcióban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Szolgálata, a Vám- és Pénzügyőrség Észak-Magyarországi Regionális Parancsnoksága, az OMMF Észak-Magyarországi Munkaügyi Felügyelőség, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Közterület Felügyelet, valamint a városőrség munkatársai vettek részt.


Akcióban a miskolci "Presszókommandó"

boon | 2010.05.10 10:14
Miskolc - Két napos átfogó akciót hajtott végre a közbiztonság érdekében a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrse. Az úgynevezett „Presszókomandó” során az italkimérő- és szórakozóhelyek mellett a tereket, parkokat is ellenőrzés alá vonták a rendőrök, illetve az őket kiegészítő társhatóságok szakemberei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!