BOON Sziréna

2010.05.25. 19:04

Elfogultságot jelentett be az ügyészség a paneltűz kapcsán

<p>Miskolc - Elfogadták az ügyvéd érvelését: nem szerencsés, hogy az ügyben érintett F. K. Raszter újítja fel az ügyészség épületét.</p>

Több érvet is felhozott kizárási indítványában dr. Török Zsolt, a tavalyi miskolci paneltűz áldozatainak hozzátartozóit képviselő miskolci ügyvéd, amelyekkel alátámasztott, miért kívánják a hozzátartozók, hogy a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség és a Miskolci Városi Ügyészség helyett más lássa el a paneltűz körülményeit, felelőseit felderíteni hivatott nyomozás felügyeletét – tudtuk meg dr. Török Zsolttól. Ezek között többek között szerepelt a tűz kiindulási helyeként valószínűsíthető lakás tulajdonosa és a miskolci politikai közéletben fontos szerepet játszók kapcsolata, és hogy a vizsgálat érinti a miskolci önkormányzat ingatlankezelő cégét, illetve a város által fenntartott tűzoltóságot, melynek a paneltűzzel és az azt követő tűzvizsgálattal kapcsolatos mulasztásairól már írtunk ezeken a lapokon.

Török Zsolt kifejtette: a helyi rendőrség, arra hivatkozva, hogy napi munkakapcsolatban áll a miskolci tűzoltókkal, maga kezdeményezte az ügyből való kizárását, de az ügyészségek ezt eleddig nem tették meg. A kizárási indítvány értékelésekor azonban elfogadták a jogász azon érvét, hogy az ügyészségek irodaházát éppen az az F. K. Raszter újítja fel, mely a három ember számára halálos tűzcsapdává vált házat is, és hogy a szakértői megállapítások szerint az F. K. Raszter által használt szigetelőanyagok közrejátszottak a tűz terjedésében.

Felvettük a kapcsolatot az ügyészség szóvivőjével, dr. Martossy Györggyel, akitől megtudtuk: nincs oka annak, hogy eddig nem, de az ügyvédi indítvány hatására elfogultságot jelentettek be. Martossy György elmondta még: úgy tudja, a Legfőbb Ügyészség előtt van az indítvány, de még nem született határozat abban a kérdésben, hogy ki veszi át a borsodi ügyészektől a stafétát.

Dr. Török Zsolt valószínűsíti – bár még az erről szóló határozatot nem kapta kézhez -, hogy a Heves megyei ügyészséghez kerül az ügy – miután a nyomozást is a szomszéd megye rendőrei végezték, igaz, akkor még a borsodi ügyészek felügyelete mellett.

ÉM-SZP


Avasi Paneltűz | Mi van a videón?
Miskolc, Eger - Gondatlanságból elkövetett, több ember halálát okozó közveszélyokozás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy magánszemély ellen a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a miskolci paneltűz ügyében. A magánszemélyt Soltász Bálint, a főkapitányság szóvivője nem akarta megnevezni.

Avasi paneltűz: az egyik lakó a gyanúsított lett 
Miskolc - Az avasi lakótelepi ház egyik lakója, egy idős hölgy a gyanúsítottja a tavaly augusztusi miskolci lakótelepi tűznek - tutda meg a Népszabadság.

Miskolci paneltűz ügy: egy gyanúsított már van
Eger - Gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség egy magánszemélyt a miskolci paneltüzes esetként elhíresült ügyben a napokban – tájékoztatott Soltész Bálint, a büntetőeljárásban nyomozást folytató Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Paneltűz Miskolcon | Mégis bűncselekmény történt? - Gyanúsított már van
Eger, Miskolc - Gyanúsítottként hallgatott ki egy embert a rendőrség a 2009. augusztusi, miskolci paneltűzzel kapcsolatban. Több ember halálát okozó közveszély okozás gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. Azt, hogy vannak-e további felelősei a tragédiának, még vizsgálják - mondta el Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-fõkapitányság sajtóreferense a Független Hírügynökségnek szerdán. A tűzben három ember, egy anya és két gyermeke haltak meg füstmérgezés miatt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!