BOON Sziréna

2010.05.28. 17:07

Diósgyőri legendák súlyos balesete

<p>Oláh Ferenc és Veréb György autójába egy kamion rohant bele.</p>

Szépen indult a szerda este két legendás diósgyőri labdarúgó, Oláh Ferenc és Veréb György számára, ugyanis az egykori kiválóságokat (és rajtuk keresztül a régi csapatot) a honi szövetség a Puskás Ferenc stadionban köszöntötte a két korábbi kupagyőzelem (1977, 1980) apropóján – az idei Debrecen – Zalaegerszeg finálét megelőzően. A lefújást követően nem sokkal személygépkocsival nekivágtak a Budapest – Miskolc közötti távolságnak, s különösebb esemény nélkül zajlott az út, egészen addig, amíg Mezőkövesd és Mezőkeresztes közé nem értek...

Budapest irányából Miskolc felé tartott egy magyar rendszámú személygépkocsi szerda éjszaka, megállt a leállósávban és tolatni kezdett, amikor belement egy ukrán rendszámú kamion, miután nem észlelte ezt a helyzetet – mondta honlapunknak Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. – A gépkocsiban két férfi ült, egyiküket súlyos, másikukat könnyebb sérüléssel szállították kórházba a mentők; a kamion vezetője nem sérült meg. A szonda egyiküknél sem mutatott ki alkoholfogyasztást.

Jött egy fény

A balesetben – információink szerint – Oláh Ferenc sérült meg súlyosabban. Bár kerestük pénteken telefonon, de nem sikerült vele beszélnünk. Úgy tudjuk, bordatörésekkel és zúzódásokkal került kórházba, de elképzelhető, hogy szombaton már hazamehet. Veréb György az ütközés következtében a fején sérült meg, több öltéssel kellett összevarrni a keletkezett sebet, de a vállán és a hátán is láthatóak különböző nyomok.

– Megúsztuk... – sóhajtott nagyot megkeresésünk alkalmával a diósgyőri színekben 287 elsőosztályú mérkőzésen védő volt kapus, jelenlegi kapusedző. – A Feri kocsijával voltunk, ő vezetett, megálltunk egy forgalom elől elzárt területen, mert a motorral valami nem stimmelt. Ekkor jött egy fény... és ennyi amire emlékszünk, többre nem. Ha nem a kocsiban ülünk... Milyen furcsa az élet, a kórházban éppen a fiam volt az ügyeletes...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!