BOON Sziréna

2010.05.10. 14:57

Bíróság előtt az ózdi kettős gyilkosság ügye

<p>Miskolc, Ózd - Megkezdődött hétfőn Miskolcon az ózdi kettős gyilkosság büntetőpere. Az elsőrendű vádlott egy 25 éves fiatalember, aki hitelezőjét, és annak 10 éves kislányát gyilkolta meg 2008-ban. Bűnpártolással vádolják a fiatalember akkori barátnőjét és még egy lányt, akik a vád szerint segítettek a férfi holttestének, valamint a fegyver eltüntetésében.</p>

A gyilkosság 2008 szeptemberében történt. A vád szerint a fiatalember korábban egymillió forint kölcsönt kért áldozatától, ám nem tudta megadni tartozását, ezért elhatározta, hogy megöli a férfit. Beszerzett egy fegyvert, gyakorolt, majd miután a telephelyére csalta, hogy a tartozását megadja, közvetlen közelről, hátulról lőtte fejbe áldozatát. A kislánnyal azután végzett, miután rájött, hogy az apa nem egyedül érkezett a találkozóra, és a gyerek a kocsiban vár. A vállalkozó holttestének eltüntetésében a fiatalember barátnője és egy másik lány is segített, őket bűnpártolással vádolják.

A bíróság előtt felolvasott vallomásában a fiatalember azt állította, hitelezője többször követelte vissza a kölcsönt, ráadásul 1 millió helyett hárommillió forintot. A fiatalember a bíróságon azt mondta, egy alkalommal pisztollyal fenyegette meg a vállalkozó, ezért nagyon félt tőle. Arra, hogy a kislányt miképpen ölte meg, nem tudott visszaemlékezni. A vallomásában az is szerepelt, hogy Ózdon köztudott volt, hogy a később áldozat kamatos pénzekkel foglalkozik és lányokat futtat. A gyilkossággal vádolt férfi akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!