BOON Sziréna

2010.04.09. 11:47

"Rezes bandát" fogtak Tiszaújvárosban

<p>Tiszaújváros - Állampolgári bejelentés alapján, figyelőszolgálatot szervezve a tiszaújvárosi rendőrök három férfit fogtak el, akik a napokban egy helyi ipartelepet csaknem fél tonna rézkábellel „tehermentesítettek”. Az eltulajdonított vezeték értéke megközelíti az egymillió forintot.</p>

2010. április 7-én a délelőtti órákban egy Tiszaújváros és Tiszapalkonya közötti földterület tulajdonosa tett bejelentést a rendőrkapitányság ügyeletén, mely szerint a földjén bóklászva két nagy kupac, száraz gallyakkal letakart rézkábelt vél felfedezni.

A kapitányság rendőrei azonnal a helyszínre siettek, hogy megtekintsék a feltételezhetően bűncselekményből származó, tetemes mennyiségű kábelt. A bejelentő elmondta, hogy a szántóföldön dolgozott, amikor lábnyomokra lett figyelmes, amelyek elvezettek aztán a rejtekhelyhez.

A nyomozók hamar beazonosították, hogy a kábeleket a szomszédos ipari parkból tulajdonították el. Ezt követően az események felgyorsultak: a rendőrkapitányság bűnügyi és közrendvédelmi állománya közös figyelő szolgálatot szervezett az esti órákra annak reményében, hogy az elkövetők elfogásra kerüljenek.

A rendőrök szürkületkor vonultak ki a helyszínre, ahol kitartó várakozásuk után megjelent három személy, akik célirányosan a rézkábelekhez mentek, majd elkezdték kihúzni azokat.

A három elfogott férfi gyanúsítottkénti kihallgatása során beismerő vallomást tett. Az eltulajdonított rézkábel össztömege 450 kg volt, mely értéke több százezer forintra tehető. Az elkövetők a feketepiacon lecsupaszítva is csak a töredékéért tudták volna értékesíteni azt.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a rézkábel-„nyúzó” férfiak gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állítását tervezi.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!