BOON Sziréna

2010.04.17. 16:20

Mentés másként - földbe rejtett scannerek

<p>Kazincbarcika, Sajókaza - Elásott, szekrénybe és ágyba rejtett számítástechnikai eszközökre bukkantak a kazincbarcikai nyomozók.</p>

Még április elsején törtek be egy sajókazai irodába, ahonnan különböző számítástechnikai eszközöket scannert, monitort, DVD lemezeket, modemet, számítógépet vitt el az akkor még ismeretlen elkövető, mintegy 700 000 forint értékben.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást az ügyben. A nyomozás során gyanú merült fel arra, hogy az ellopott eszközök egy sajókazai ingatlanban lehetnek. Az április 14-én megtartott házkutatás során többek között az ágyneműtartóban pokrócba csomagolt billentyűzetet, a szekrény fiókjában DVD lemezeket találtak a rendőrök. A tolvajmentési akciót „színesítették” a majd 80 centiméter mélyen elásott takaróba és műanyag ládával elfedett scannerek.

A bűncselekmény elkövetésével a helyi R. P. gyanúsítható, aki beismerő vallomást tett a Sajókazai Rendőrőrsön elszámoltatása során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!