BOON Sziréna

2010.03.30. 13:32

Késsel fenyegették a faluőröket Prügyön

<p>Prügy, Szerencs - Az úgynevezett faluőrök Prügyön teljesítettek szolgálatot, amikor felfigyeltek két gyanús férfira, akik közül az egyik kést rántott elő.</p>

A napokban a prügyi utcákat járta két helyi faluőr, amikor a késő esti órákban feltűnt nekik két gyanúsan viselkedő férfi. A páros, amint meglátta kerékpáros faluőröket azonnal futásnak eredtek. Egy vízelvezető árokban lapultak az elinalt férfiak, s amikor számon akarták őket kérni, egyikük kést rántott a faluőrökre. A fenyegetést vélhetően az váltotta ki, hogy a faluőrök értesíteni akarták a rendőrséget. Az agresszió megtette hatását, és úgymond az őrök taktikusan elengedték őket. A történethez hozzá tartozik, hogy a kést ragadó férfi társa hasztalan próbálta csitítani, visszafogni ismerősét.

A faluőrök azonban értesítették a rendőrséget és a Takataharkányi Rendőrőrs járőrei a megadott információk alapján elfogták a két prügyi férfit. Egyikőjükkel szemben a Szerencsi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt folytat eljárást, míg társát tanúként hallgatták meg. 

A két prügyi férfi esti sétájának célját, esetleges szándékait még vizsgálja a rendőrség - tájékoztatta a Borsod Online-t Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda munkatársa.

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv (Btk) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, mentőszolgálat tagjait, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!