BOON Sziréna

2010.03.08. 13:53

Aki nem fizet, annak távoznia kell!

<p>Miskolc - Együttműködési megállapodást írt alá Miskolc város önkormányzat nevében Káli Sándor polgármester és a megyei rendőr-főkapitányság vezetője, Vereckei Csaba r. dandártábornok abban a Középszer utcai, ötödik emeleti lakásban, amelyet elsőként bocsátott a város a rendőrség rendelkezésére.</p>

A „fészekrakó” ügy során számos ingatlan került bűncselekmények révén olyanok kezébe, akik sem a kölcsönt, sem a lakások rezsit nem fizették, ráadásul életvitelükkel zavarták a környezetükben élőket. „Azt az utasítást adtam munkatársaimnak, hogy igyekezzenek megszerezni azoknak az ingatlanoknak a tulajdonjogát, ahol kintlévőségek halmozódtak fel”, mondta Káli Sándor. Az így megszerzett lakások egy részét a város a rendőrségnek adja át, így abba a korábbi lumpen családok helyett olyanok költözhetnek, akik növelik a lépcsőházban élők biztonságérzetét. Vereckei Csaba főkapitány elmondta: a megye rendőrei után mindenhol két kézzel kapnak, mert jól képzett, gyakorlott szakemberek – a lakások révén a főkapitányság egy újabb lehetőséghez jut, hogy általa megtartsa őket.

Az első körben három, meglehetősen elhanyagolt állapotban lévő lakást újított fel a MIK Zrt. és bocsátott a rendőség rendelkezésére, mondta Molnár Zoltán, az önkormányzat ingatlanhasznosító cégének vezérigazgatója.

Pásztor Albert r. ezredestől, a városi rendőrkapitányság vezetőjétől és Szerencsi Árpád r. őrnagytól az iránt érdeklődtünk, tudják-e már, ki költözhet be a most átvett lakásokba? Mint a kapitány kifejtette: a rendőrségen működik egy lakásbizottság, itt döntik el, melyik kolléga költözhet be a szolgálati lakásokba, de valószínűsítette, hogy főleg az avasi őrs állományának tagjairól lehet szó.

ÉM/SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!