BOON Sziréna

2010.03.16. 15:15

A kábeltolvajt az oszlopról lefelé jövet érték tetten

<p>Sajólád, Miskolc – Múlt heti helyszíni riportunk után a rendőrségi munkatársainak köszönhetően pénteken (is) „felpezsdült” Sajólád község élete.</p>

„Új fejlemények Sajóládról! Pénteken este kivonult a rendőrség, körülbelül 20 fővel és éjfélig a településen voltak. Információim szerint egyébként Sajóládon elloptak jó pár méter telefonvezetéket az egyik villanyoszlopról, és történt még több, mint fél tucat zászlólopás is. Mindezek mellett meghiúsult egy betörés, ugyanis a tulajdonos észlelte azt, kiszaladt az utcára, de a betörök a sértett és a polgárőrök elől elmenekültek.” - áll abban a levélben, amelyet sajóládi kaptunk.

Az üggyel kapcsolatban Dr. Gaskó Bertalan rendőr alezredes, a B.-A.-Z. megyei Rfk Kommunikációs Irodájának vezetője készséggel állt rendelkezésünkre, és osztotta meg szerkesztőségünkkel azt, hogy mi is történt pénteken a borsodi községben.

Levágott légvezetékek

„A Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Rendőrőrs KMB csoportjának munkatársai Sajóládon március 13-án, körülbelül 22 órakor tetten értek egy 24 éves helyi férfit, aki villanyoszlopról légkábelt vágott le és kívánt eltulajdonítani.” - nyilatkozta a Borsod Online érdeklődésére Dr. Gaskó Bertalan rendőr alezredes, a B.-A.-Z. megyei Rfk Kommunikációs Irodájának vezetője. „ Az oszlop mellett megtalálták a férfi által használt erővágót is, melyet a férfi sajátjaként nevezett meg. A járőrök a férfi elszámoltatásakor további három levágott légvezetékre találtak rá, melyeket a tolvaj egy lakatlan ház mögött helyezett el. A férfit a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították, vele szemben lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.”

Falopás, közlekedési szabálysértés

„A fenti tettenéréssel a rendőrök nem tekintették úgymond befejezettnek a Sajóládi ünnepi hétvégét, ugyanis a településen és környékén a „Közbiztonsági Háló” program részeként Sajóládon is fokozott ellenőrzéseket tartottak.” - tette hozzá Dr. Gaskó Bertalan. „Az akció eredményeként a rendőrök öt főt falopáson értek - az Ónod-Sajólád közötti árterületen lévő Sajó mederből kerékpárral kívánták „hazaúsztatni” az általuk illegálisan kitermelt fát - , velük szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek. Ugyanakkor közlekedési szabálysértés elkövetése miatt öt személlyel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, míg további két fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. A fentieken felül egyéb okból 13 fő igazoltatására és elszámoltatására került még sor.”

(JLI)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!