BOON Sziréna

2010.03.09. 21:59

150 millió forint értékű parfümöt foglaltak le a vámosok

<p>Miskolc, Szada - Áru hamis megjelölése bűntett miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen az Oriflame Hungary Kozmetikai Kft. feljelentése alapján a Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Nyomozóhivatala.</p>

A kozmetikai cég munkatársai az utóbbi időben több alkalommal, több helyen találtak olyan parfümöt kisboltokban, amelyeket nem a társaság hozott forgalomba. Mivel a „Glacier” elnevezésű terméküket kizárólag az Oriflame Hungary Kft. forgalmazhatja szépségtanácsadóin keresztül, ezért feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen. A Vám- és Pénzügyőrség a napokban egyszerre nyolc helyen, főként 100 forintos boltokban tartott házkutatást Miskolcon.

Lefoglalták

Ezek során összesen 738, oriflame által forgalmazott parfümöt foglaltak le a pénzügyőrök. Kiderült: valamennyi áru egy szadai székhelyű cégtől származik. Még aznap házkutatást tartottak a vámosok a cég székhelyén is, ahol 18972 darab, 13 raklap „Glacier” elnevezésű parfümöt foglaltak le. Az árut a szadai társaság egy veszprémi cégtől szerezte be. Ez utóbbi korábban a Holland Oriflame társaság megbízása alapján gyártotta a parfümöket. A Holland Oriflame társaság és a veszprémi cég azonban időközben felszámolás alá került. A felszámoló ezért nyilvános értékesítésre meghirdette a magyar cég tulajdonában lévő eszközöket, termékeket, köztük a „Glacier” parfümöket is.

Ismeretlen tettes ellen

A termék azonban nemzetközi és magyar védjegy oltalom alatt áll. Így az Oriflamen kívül más nem forgalmazhatta volna azokat. Így a csaknem 150 millió forint értékű árut lefoglalta a Vám- és Pénzügyőrség, és ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!