BOON Sziréna

2010.02.15. 14:44

Tízmillió forintos kár a hó súlya alatt beszakadt iskolaépületben

<p>Kazincbarcika - Az első becslések szerint tízmillió forintos kár keletkezett a használaton kívüli kazincbarcikai iskolaépületben, amelynek a tetőszerkezete beszakadt a hó súlya alatt vasárnap.</p>

Karikás Lajosné a borsodi város alpolgármestere a Független Hírügynökséggel azt közölte: az épület üresen állt, az önkormányzat értékesíteni szeretné az ingatlant. A város eddig is gondoskodott, valamint a továbbiakban is gondoskodik az épület őrzéséről, a hétvégi balesetről is a biztonsági szolgálat értesítette a tűzoltóságot és a rendőrséget.

Az alpolgármester hozzátette: a volt iskolaépület melletti járdát a tűzoltóság biztonsági okokból lezárta, a veszélyt jelző táblákat pedig a lehető leghamarabb kihelyezik. Lezárták az udvart is, ami közös a most is működő Ádám Jenő Általános Iskolával.

A műszaki bejáráson - amelyen a polgármesteri hivatal építéshatósági, városüzemeltető, városfejlesztési osztálya, egy statikus tervező, valamint egy építőipari cég képviseltette magát- kiderült: az elsődleges becslések szerint a kár 10 millió forint. Karikás Lajosné elmondta: az önkormányzat az épületet biztosította, a kárt jelezték a biztosító társaságnak. Megkezdték a tetőszerkezet ideiglenes védelmi munkálatait, a helyreállításhoz szükséges építési engedélyezési terv készítését. A bizottság javasolja az épület Jószerencsét úti szárnyának statikai szakvéleményeztetését, mert a helyszíni vizsgálat olyan kivitelezési problémákat tárt fel, amely balesetveszélyt és újabb károkat okozhat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!