BOON Sziréna

2010.02.06. 13:44

Nem volt becsületes a miskolci becsüs

<p>Miskolc - Több mint másfél év alatt közel öt millió forinttal károsította meg cégét egy miskolci ékszer becsüs.</p>

A Miskolci Rendőrkapitányság jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt indított eljárást egy miskolci nővel szemben. Az ékszer becsüs egy helyi zálogház alkalmazottjaként dolgozott és a megalapozott gyanú szerint 2008 nyarától úgymond „kettős könyvelést” végzett.

Fiktív, általa kiállított zálogjegyekkel elsikkasztotta a vállalkozás bevételeinek egy részét. Hogy a törvénytelen pénzügyi tranzakcióit leplezni tudja több esetben bizsukat rakott a tasakokba az arany ékszerek helyett.

A Miskolci Rendőrkapitányságon tett gyanúsítottkénti kihallgatásán a becsüs elismerte tettét, amit játékszenvedélyének kielégítésével indokolt - tájékoztatta a Borsod Online-t Dobi Tamás, a Miskolci Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda munkatársa.

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv szerint „aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik sikkasztást követ el. A büntetés a bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a sikkasztást jelentős értékre követik el”. A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs
Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!