BOON Sziréna

2010.02.22. 16:44

Mentőben is verte a sértettet

<p>Miskolc, Tiszaújváros - Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt két esetben indított eljárást Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrség az elmúlt hétvégén.</p>

A Miskolci Rendőrkapitányság azért indított eljárást, mivel egy parasznyai kézbesítőt munkavégzésében akadályozott egy férfi. Az elsődleges információk szerint még február 18-án a kézbesítő hölgyet az 55 éves helyi férfi megfenyegette mondván az ő értékpapírjait beszennyezte, majd a verbális agresszióján túl a hölgy táskájába is benyúlt, de leveleket, vagy más értéket nem vett ki belőle. Végül a kézbesítő egy ingatlanba menekült a támadója elől.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság pedig azért indított eljárást, mivel egy férfi nemcsak élettársára, hanem egy mentősre is rátámadt még február 19-én. A mentőszolgálat munkatársait Hejőszalonta külterületére riasztották, ahol egy nőt kellett ellátniuk, illetve kórházba szállítaniuk. A sértett élettársa, aki korábban megütötte élettársát ragaszkodott hozzá, hogy elkísérhesse őt a kórházba. Menet közben azonban újra elöntötte a düh és ismét bántalmazni kezdte az ellátásra szoruló nőt. A mentősök természetesen megpróbálták megakadályozni az agressziót, mire a férfi neki esett az egyik mentősnek is. A kiérkező rendőrök vetettek véget a 34 éves elkövető ámokfutásának - tájékoztatta a Borsod Online-t Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda munaktársa.

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv (Btk) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, mentőszolgálat tagjait, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!