BOON Sziréna

2010.02.05. 18:18

Demonstráció a polgármesteri hivatal előtt Taktaszadán

<p>Taktaszada - Bejelentett rendezvényt tartottak a helyi cigány kisebbséghez tartozó emberek Taktaszadán.</p>

Nagyobb rendőri erő, kutyás rendőrökkel megerősítve jelent meg pénteken délben Taktaszadán, ahonnan olvasóink értesítették az Észak-Magyarország szerkesztőségét mondván: valami nagy balhé van, mert rengeteg az egyenruhás a faluban a községháza előtt.

Mint munkatársunk megtudta, a rendőrség előre bejelentett rendezvény biztosítása miatt vonult a helyszínre. Vajtó János polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy a hivatal előtt - tudomása szerint - mintegy húsz fő jelent meg. A csoportosulás tagjai azt kiabálták, hogy a képviselő testület és az önkormányzat is rasszista szellemű. A cigány kisebbségi önkormányzat képviselője pedig nem megfelelően látja el feladatát. A polgármester úgy véli, hogy alaptalan az állítás, hogy cigányellenes lenne a hivatal és falu vezetése. A cigányság vezetőinek ki- és megválasztása pedig a cigányság belügye. A tüntetők úgy vélték, hogy saját kezükbe kell venni sorsuk formálását. Elvonultak a templomhoz is, ahol a roma áldozatok emlékére koszorút helyeztek el. A demonstráció alatt rendbontás, rendőri intézkedés nem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!