BOON Sziréna

2010.02.11. 20:41

Bűnmegelőzés szabadegyetemi végzettséggel

<p>Miskolc – Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Bűnmegelőzési Akadémia keretén belül működő "Bűnmegelőzési Szabadegyetemi" előadás-sorozatának hivatalos Tanúsítványátadó Ünnepségére került sor csütörtökön délután.</p>

A 2009/2010. tanév I. félévében „A szenvedélybetegségek kriminalitása, a megelőzés és kezelés lehetőségei” címmel végzték el a kurzust 88-an. Az erről szóló iratot dr. Csendes László, az IRM Bűnmegelőzési Akadémia vezetője, prof. dr. Patkó Gyula rektor és dr. Vereckei Csaba dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány adta át.

A beszédekben elhangzott egyebek mellett hogy a Társadalmi Bűnmegelőzés Nemzeti Stratégiájának megfelelőn 2004. májusától indult el az Észak-magyarországi Regionális Bűnmegelőzési Oktató Központ (ÉRBOK) tevékenysége. A B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság nemcsak alapítója, hanem egyik szakmai irányítója az ÉRBOK munkájának. Az elmúlt közel hat évben különböző típusú felnőttképzési programok keretében több mint ezerhétszáz résztvevő ismerkedhetett meg a bűnmegelőzés problémakörének sarkalatos kérdéseivel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!