BOON Sziréna

2010.02.25. 14:58

Blogolni fog a megyei rendőrfőkapitány

<p>Miskolc – Könnyűnek korán sem nevezhető időszakon van túl a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, ám összességében nincs miért szégyenkeznie a borsodi zsaruknak.</p>

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon csütörtökön a 2009. évet értékelő munkaértekezlet tartottak. A tanácskozás előtt dr. Házi István r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitány helyettes, bűnügyi főigazgató és dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei főkapitány állta a sajtó kérdéseit.

Csökkenő tendenciák

Többek között megtudtuk: a regisztrált bűncselekmények tekintetében megyénkben a tavalyi év során 12,5 százalékos csökkenés következett be. Csökkent az emberölések és a közrend elleni bűncselekmények száma is. De csökkenő tendenciát mutat a közterületeken elkövetett bűncselekmények száma is. Kiderült az is, hogy megyénkben jelenleg 105 székhelyen 238 körzeti megbízott lát el szolgálatot, a státuszok teljes mértékben feltöltöttek.

A tájékoztató végén dr. Vereckei Csaba megyei főkapitány azt is bejelentette, hogy mától blogban (www.police.hu/borsod) is megosztja majd gondolait a közvéleménnyel, az arra kíváncsi internetezőkkel.

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!