BOON Sziréna

2010.01.26. 11:41

"Nem kötődöm párthoz, nem tudom ki jelentett fel"

<p>Balajt polgármestere nem tudja, hogy ki jelenthette fel és miért éppen most tette. Nem tagadom, hogy gyanúsítottként hallgattak ki egy feljelentés nyomán a rendőrségen, de nem tudom ki, miért, és miért pont most tette - nyilatkozta lapunknak Kiss Ferenc...</p>

Nem tagadom, hogy gyanúsítottként hallgattak ki egy feljelentés nyomán a rendőrségen, de nem tudom ki, miért, és miért pont most tette - nyilatkozta lapunknak Kiss FerencBalajt polgármestere, aki ellen sikkasztás és hivatali visszaélés miatt folyik nyomozás, mert a falugondnoki járművet saját céljára használta. A polgármester azt is leszögezte, hogy nem kötődik egyik párthoz sem. Közölte még, hogy mást az ügyben a vizsgálat ideje alatt elmondani nem kíván. Nem gyanakszik senkire és nem tudja, hogy ki lehet rosszakarója. A majd félezer lakosú kis település jegyzőjét, dr. Takács Andrást is megkérdeztük az ügyben. Őt hallgatták meg ugyanis a falu, mint sértett fél képviseletében, ugyanis az alpolgármester a polgármester felesége. Hozzátartozóként pedig nem köteles vallomást tenni a férje ellen folyó büntetőügyben.

Nem mártottam be

Dr. Takács András munkatársunknak arról beszélt, hogy az önkormányzatnál tartott házkutatást a rendőrség és iratokat foglaltak le, vittek magukkal a nyomozó hatóság emberei. Tanúkénti kihallgatásakor elmondta, amit az üggyel kapcsolatban tud. Neki semmilyen érdeke nem fűződik a polgármester bemártáshoz. A feljelentést sem ő tette. Ha azonban rendőrség kérdezi, köteles az igazt lemondani – szögezte le.
A faluban egyébként azt beszélték, hogy volt már konfliktus helyzet a polgármester és jegyző között például akkor, amikor a faluvezető nem akarta megengedni idegen személyek bejelentkezését a községbe. Azt is megtudtuk, hogy az önkormányzat megpróbálta állásából felfüggesztetni a polgármestert, de nem jártak eredménnyel. (Az ügyre később visszatérünk.)


Kapcsolódó cikkünk:

  • Gyanúsított lett a balajti polgármester
    Balajt - Hivatali visszaélés és sikkasztás miatt folyik nyomozás a balajti polgármester ellen. Gyanúsítottként hallgatták ki a megyei rendőr-főkapitányságon Balajt polgármesterét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!