BOON Sziréna

2008.11.11. 18:00

Lövöldözés Putnokon: majdnem a nagyit találta el...

<p>Putnok - Kóbor kutyára lőtt, de majdnem az unokáival sétáló nagymamát találta el egy putnoki férfi.</p>

Háza udvaráról lövéseket adott le egy putnoki férfi, de majnem a portája előtt, két unokájával sétáló nagymamát találta el. A - Putnoki Rendőrőrs ügyeletére érkezett lakossági bejelentés nyomán - kiérkező rendőröknek azt mondta: egy kóbor ebre célzott, mivel az nekitámadt saját házőrzőjének. Az ügyben eddig beszerzett adatok alapján a lövést leadó férfi megszegte a légfegyverek tartására és használatára vonatkozó jogszabályi előírásokat, ezért a birtokában lévő két légfegyvert az ügyben intézkedő rendőrök a helyszínen lefoglalták és a férfi ellen szabálysértési feljelentést tettek. Erről Dobi Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa számolt be portálunknak. Kérdésünkre elmondta: először a lefoglalt légfegyverek szakértői vizsgálata történik meg és ez dönti el, hogy az ügyben indult eljárás milyen irányt vesz.
Kiemelt azt is: bár Magyarországon általában engedélyhez nem kötött a légfegyver tartása, a használatára vonatkozóan a jogszabályok részletes előírásokat tartalmaznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!