BOON Sziréna

2008.11.13. 19:28

Krisna-völgybe szánta a zsákmányolt milliókat?

<p>Miskolc - A bíróság tágra nyílt szemekkel nézett, mikor a tokaji pénzszállítórablás és gyilkosság elsőrendű vádlottja közölte: Krisna hívő és az ellopott pénz részesedéséből a Kirsna-völgybe akart menni, hogy ott békességben letelepedjen.</p>

A szája is tátva maradt azoknak, akik jelen voltak a tokaji pénzsszállító-rablás és rablógyilkosság perének tárgyalásán. A B.-A.-Z. Megyei Bíróságon elsőként vallomást tevő vádlott – aki korábban egy ideig rendőrként is dolgozott –, romantikus regénybe illő mondandot osztott meg a taláros testülettel. A dr. Sebe Mária vezette bírói tanács érdeklődve hallgatta végig, ahogy a vádlott – megfogalmazása szerint - bizalmasan megosztotta a történetet a tárgyalóteremben lévő ügyésszel, ellenérdekeltségű ügyvédekkel, a teremben lévő hallgatósággal, és a sajtó képviselőivel.

Bizalmas vallomás

A vádlott számára minden olyan szalmaszál fontos lehet, amivel megpróbálja eloszlatni a vádiratban ellen foglaltakat. Azt, hogy különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolták meg, amiért akár életfogytiglani fegyházbüntetést is kaphat, bűnösség megállapítása esetén. A korábbi tárgyalótermi tudósításunkban már közzé tettük, hogy az elsőrendű vádlott kijelentette: Csak a bíróságban bízik. Ezért tesz vallomást. Akkor mondta ki, hogy szerinte a pénzszállító-autó sofőre ölte meg a kocsiban vele együtt utazó és dolgozó biztonsági őrt. A váratlanul gyilkosként megjelölt vádlott védőjének a szíve pedig pillanatok alatt heves pulzálásba kezdett erre a bejelentésre . Hiszen sem a nyomozás, sem a vádemelés során senki nem állította, hogy éppen az ő ügyfele végzett volna az áldozattal.

Békességben letelepedni

Amit pedig a bíróság - mi lett volna, ha sikerül a bűncselekmény, és nem derül ki, hogy ki volt a több mint százmilliós készpénzzsákmány megszerzője - kérdésre adott válaszként az szinte mesebelinek tűnt. Arról beszélt ugyanis, hogy ő Krisna-hívő, és az ellopott pénzből kapott részesedésből a Krisna-völgybe akart menni, hogy ott békességben letelepedjen. A bíróság tágra nyílt szenekkel nézte és hallgatta végig az előadást. Végül arra hívta fel a vádlott figyelmét, hogy csupán a tényfeltáró és igaz vallomást veheti figyelembe a bíróság enyhítő körülményként a majdani ítélethozatal során. (A pénzszállító rablásos per következő tárgyalása jövő héten lesz, amiről szintén tudósítjuk Önöket.)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!