BOON Sziréna

2008.10.10. 08:27

Lekaszabolta a tárcsa kamion elejét Cigándnál

<p>Cigánd - Súlyos közlekedési baleset történt Cigánd közelében csütörtökön éjjel, amikor egy repceolajat szállító lengyel tartálykocsi belerohant az előtte haladó traktor hátuljába.</p>

A Cigánd irányából a Tisza-híd felé haladó nagyméretű traktor a szántóföldeken használt tárcsát húzott maga mögött, ami mintegy leszakította a kamion vezető fülkéjét. A mezőgazdasági vontatóval azonos irányba közlekedő, és hátulról érkező kamion a traktort is felborította a becsapódáskor. A szerencsétlenségben az egyetlen jó hír, hogy csupán ketten sérültek meg könnyebben. A mentésben a kisvárdai tűzoltóság emberei vettek részt. A környezetvédelem szakembereit is bevonják azonban az eset következményeinek felmérésbe, ugyanis nagyobb mennyiségű gázolaj ömlött ki az aszfalton és az út menti földterületen.

A karambol körülményeit és a felelősség kérdését a rendőrség vizsgálja. Tisztázni kell egyebek mellett, hogy a túlméretes járműnek számító traktor hogyan haladt az úton, volt-e rajta világítás.
A kifojt repceolaj nem veszélyes, nem környezetszennyező anyag. A járművekből kifojt gázolajat pedig feltakarították a katasztrófavédelem emberei - ezt már Godáné dr. Csutorka Andrea, a a regionális környezetvédelmi felügyelőség sajtószóvivője mondta el kérdésünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!