BOON Sziréna

2008.10.14. 14:38

Jogosítványszüret Miskolcon

<p>Miskolc - Az elmúlt napokban összesen 10 ittas járművezetőtől vették el a helyszínen a vezetői engedélyt&#160;&#160;a miskolci rendőrök. A tapasztalatok szerint a szüreti időszakban kevésbbé veszik figyelembe a sorfőrők az alkoholmentességet....</p>

Az elmúlt hétvégén nyolc autóssal szemben indítottak büntető eljárást ittas járművezetés vétsége miatt, mivel mindegyiküknél 0,8 ezrelék fölött volt a vér alkohol szintje. Október 14-én a délelőtti órákban szintén két hasonló ügyben indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság. Ennek kapcsán a Miskolci Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet: a Kresz szabályait az év minden napján hatályban vannak, még a szüret idején is - áll a rendőrkapitányság közleményében.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa tudatta: a statisztikai adatok szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az év első kilenc hónapjában 89 esetben történt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset, ahol ittas volt az okozó. Az elmúlt évben ugyanezen mutató 117 volt. Miskolcon január elsejétől szeptember 30-ig számított időszakban 42 személyi sérüléses közúti baleset történt ittas járművezetés miatt.

A legnagyobb kockázat
Az alkohol számlájára 10 000 emberélet írható az Európai Unióban!
Közismert, hogy az ittas járművezetés egyike azoknak a jogsértő közlekedési magatartásoknak, amelyek a legnagyobb közlekedésbiztonsági kockázatot rejtik. Az ittas járművezetés azonban nem magyar jelenség, hanem világméretű probléma.
Az Európai Unió területén a közúti tragédiák kialakulásáért a gyorshajtás mellett elsősorban az ittas járművezetés okolható. Szakértői becslések szerint évente mintegy 10.000-en veszítik életüket Európa útjain az ittas vezetés miatt.
Magyarországi adatok szerint 2007-ben az ittas járművezetés 154 emberéletet követelt közútjainkon, s minden nyolcadik közlekedési baleset a szeszesital-fogyasztásra vezethető vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!