BOON Sziréna

2008.10.27. 13:42

Jogerős felmentés Reszeli ügyében

<p>A csődbűntett és csalás miatt perbe fogott Reszeli Soós Istvánt, a DVTK volt vezetőjét jogerősen felmentette az ítélőtábla a vádak alól.&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B> A BTK</B></A></p>

Majd három évvel a vádemelés után született meg az immár jogerős, harmadfokú ítélet a DVTK volt vezetője, Reszeli Soós István ellen indult büntetőügyekben. A per Miskolcon zárt tárgyaláson folyt, mert annak idején, amikor az első tárgyaláson megjelent Reszeli Soós István, kisebb atrocitás érte. Az ügyész a per kezdetekor arról beszélt, hogy a vádlott a Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre Kft. közvetlen irányítást biztosító befolyással rendelkező tulajdonosa volt. A megyei bíróság 2003. szeptemberben határozatban állapította meg a társaság fizetésképtelenségét, és rendelte el a felszámolást. Nem adta át az előírt iratokat, és a tájékoztatási kötelezettségének sem tett eleget, ezért pénzbüntetést is kapott már.

Tagadta bűnösségét

Ügyvezetőként tett ajánlatot a DVTK Kft-ben üzletrésszel rendelkező Borsod Volán SE-nek (BVSE) arra, hogy 3 millió forintos törzstőkéjű társaságban lévő többségi tulajdonrészének jelentős részét 12 millió forintért megvásárolja. Miután kiderült a DVTK kedvezőtlen anyagi helyzete, csökkentették a vásárlási értéket, de ezt is csak részben fizette ki. A vádlott akkori anyagi helyzete - vád szerint minimálbér körüli jövedelemmel rendelkezett -, nem tette lehetővé számára, hogy megvásárolja az üzletrészt. A vádlott mindvégig tagadta bűnösségét. Az első és másodfokot is megjárt ügyben a Debreceni Ítélőtábla mondta ki a végső szót nemrég. A rendelkezésre álló bizonyítékok, és tanúvallomások alapján a csődbűntett és a jelentős kárt okozó csalás vádja alól is felmentették a vádlottat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!