BOON Sziréna

2008.10.06. 19:08

Halálos gázrobbanás Szikszón

<p>Szikszó - Feltehetően egy propán-bután gázpalack robbant fel egy szikszói házban hétfőn kora délután.&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Halálos Gázrobbanás Szikszón"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Hal_los_G_zrobban_s_Sziksz_n/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Halálos Gázrobbanás Szikszón" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/recent/flv-Gazrobbanas_Szikszon1_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-Gazrobbanas_Szikszon2_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-Gazrobbanas_Szikszon3_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

18.00: Gyakorlatilag megsemmisült az a régi típusú családi ház, ami felrobbant Szikszón a Felső pincesoron hétfőn délután. Messziről jelezet a magasba emelkedő füst, hogy baj történt. A tűzoltók a riasztást követően fecskendős autóval vonultak a helyszínre. Az épülete teteje eltűnt, csupán néhány üszkös, füstölgő gerenda maradt falakon. A közeli és távoli szomszédok riadtan szemlélték a történteket, és elérzékenyülve beszéltek az idős, 81 esztendős asszonyról, aki a detonáció áldozatává vált. A helyszínen kiderült, hogy a tűzoltóknak folyamatosan ingázni kellett, mert a területen nincs tűzcsap. Távolabbról kellett vizet hozniuk a fecskendős autóba.

Szándékosság kizárva

A tűzoltók megállapították, hogy a propán-bután gáz okozta a robbanást. A palackos gázból kettő is volt a lakásban. Az egyiket még egyben kihozták. Az égő és füstölgő romok között találtak rá az asszonyra, akinek a ruhája is lángot fogott. A szerencsétlenül járt nőn segíteni azonban már senki nem tudott. A szomszédok arról is beszéltek, hogy az áldozat fia dolgozik, de nem ismerik telefonját, nem tudták értesíteni, hogy haza jöjjön. Pontosabban oda, ahol reggel még otthona állt. A tűzoltók és rendőrök a szándékosságot, a bűncselekmény gyanúját kizárták – tudatta Dobi Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda munkatársa. Ezért az Encsi Rendőrkapitányságon közigazgatási eljárásban vizsgáljak a haláleset, a tragédia bekövetkezésének körülményeit.


15.46: A helyszínen tartózkodó kollegánk jelentette: a robbanás áldozata, a ház tulajdonosa, egy 80 év körüli asszony, akit megégve találtak meg a tűzoltók. Vele lakó fiát még nem tudták értesíteni az esetről. Az oltás továbbra is zajlik, amit nehezít, hogy a közelben nincs tűzcsap.


15.38: A Miskolci Tűzoltóság szóvivője Bódi Zoltán az alábbi rövid tájékoztatást adta a Borsod Online-nak:
"Hétfőn kora délután tragikus robbanás történt Szikszón, a Felsőpincesoron.

Kollégáink kiérkezve a helyszínre, egy teljes terjedelmében égő parasztház romjai között találták meg az idős tulajdonosnő holtestét. Az elsődleges információk szerint a házban egy 11,5 kg-os Pb-gáz palack robbant fel. A keletkezett tűz a teljes épületre átterjedt. A tetőszerkezet megsemmisült, de az oltási munkálatok jelenleg is folynak. Az eset körülményeit tűzvizsgáló vizsgálja."


A riasztást követően a miskolci tűzoltók egy fecskendősautóval vonultak az épülethez, ahol egy halottat találtak.
Részletek hamarosan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!