BOON Sziréna

2008.10.03. 14:45

Cukrászüzemet és ATM automatát akartak kifosztani Mezőkeresztesen

<p>Mezőkeresztes - Először egy ATM automata kifosztását próbálta meg 2008. október 02-ára virradó éjjel Mezőkeresztesen két férfi, majd a kudarc után a szemközti cukrászda "bevételével" próbálkoztak....<BR /></p>

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság nyomozói az elkövetéstől számított csaknem 8 óra elteltével elfogták azt a két férfit, akik 2008. október 02-ára virradó éjjel Mezőkeresztesen egy ATM automata kifosztásánál előbb kudarcot vallottak, de a szemközti cukrászdát már sikerült „bevenniük”.
A nyomozók október 02-án nem mindennapi bravúrt hajtottak végre, ugyanis aznap reggel egyik helyszínről a másikra kellett vonulniuk, ám igyekezetük nem volt hiábavaló.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra október 02-án reggel 07 óra 10 perckor érkezett bejelentés egy Mezőkeresztesi pénzintézetből, mely szerint az épület külső falába épített pénzkiadó automatát ismeretlen személyek feltehetően lopási szándékkal megrongálták. Az egyik helyszínről másikra vonuló forrónyomos csoport munkatársai időközben kiegészültek a Bükkábrányi Rendőrőrs nyomozóival. Az alapos, mindenre kiterjedő adatgyűjtést követően – a bejelentés vételét követő két órán belül a helyszín közelében a rendőrök elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható V.Gy. 20 éves helyi lakost és társát, a nagykorúság küszöbén álló, még fiatalkorú L.K-t. Minderről dr. Gaskó Bertalan r. őrnagy, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője számolt be.
Tudatta: az elfogott személyek a bűncselekmények elkövetését beismerték, kihallgatásuk során őszinte, feltáró jellegű, beismerő vallomást tettek. Velük szemben dolog elleni erőszakkal, jelentős értékre elkövetett lopás bűntett kísérlete valamint ugyancsak dolog elleni erőszakkal, kisebb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indított eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!