BOON Sziréna

2008.09.11. 08:17

Vádat emeltek a tapolcai "buszparkoltató" ellen

<p>Miskolc - Hivatalos személy elleni erőszak és más miatt fogták perbe azt a férfit, aki ezer forintért kínált parkoló helyet autóbuszosoknak Miskolc-Tapolcán. A vádlott tagadja, hogy bűncselekményt követett vona el</p>

A középkorú férfi ellen indított eljárás során kiderült, hogy a Bencések útján szabadon lévő kutyája rátámadt egy arra sétáló pár kutyájára. Amikor pedig a pár férfi tagja szét akarta választani az ebeket, a szabadon lévő házőrző megharapta a kezét. Ráadásul a támadó kutya gazdája (a vádlott) is odament, és többször megütötte a saját ebét gyanútlanul sétáltató férfit. Amikor pedig a közelben lévő és a kiabálásra odasiető közterület felügyelők közbe akartak avatkozni, az imént támadólag fellépő férfi immár az egyenruhásoknak esett. Rugdosott, sőt az egyik felügyelőt meg is akarta harapni. Mindezt a vádlott tagadja - tájékoztatott dr. Martossy György, a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség szóvivője. Emiatt a támadólag fellépő férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt emeltek vádat.

Tagad a vádlott

Azt is megtudtuk, hogy ebben a büntetőeljárásban csalás és zártörés miatt is perbe fogták a férfit, mert a Bencések úton lévő Pallas Hotel előtti közterületen haszonszerzés miatt illegális parkoltatást végzett, és több személyt, autóbuszost megtévesztve ezer forint parkolási díjat is szedett. Gyakorlatilag a Miskolc-Tapolcai buszvégállomásnál lévő parkolóban szólított meg sofőröket azzal, hogy olcsóbb parkolót mutat nekik. Harmadik vádpontként az ügyészég azt olvasta a férfi fejére, hogy feltörte azt a pecsétet, amit a miskolci polgármesteri hivatala helyezett el a Pallas Hotel kapujára idén januárban, miután jogerős végzésben bezárták a létesítményt, mert az nem rendelkezett érvényes működési engedéllyel. A vád szerint a férfi a bezárásra utaló hatósági táblát is eltávolította. A vádlott tagadta ennek a bűncselekménynek az elkövetését is. Az ügyben hamarosan a Miskolci Bíróságon kezdődő tárgyalások során kell majd dönteni arról, hogy a férfi elkövette-e a felrótt bűncselekményeket vagy sem.

Kapcsolódó cikkek:

Még sokáig parkoltathat Klement Tibor
Autóval üldözte egy becsapott család csütörtökön délelőtt azt a férfit, aki engedély nélkül üzemeltet parkolót Miskolc-Tapolcán.

Előzetesben a Pallasz vendégeinek tolvajai
Előzetes letartózatásba helyzete a Pallasz Hotelben elkövetett sorozatlopások két gyanúsítottját a bíróság. Mindkét fiatalember beismerő vallomást tett a rendőrségen.

Pallasz Hotel: nem működik, de azért nyitva
Nem működik a tapolcai Pallasz Hotel. Pontosabban: működik, csak éppen törvénytelenül. Az Észak-Magyarország munkatársnőjét (igaz, álnéven jelentkezett be) készséggel fogadná a szintén álnevet mondó üzemeltető.

A Pallasz zárva-nyitva, a panzió nevet váltott
A tapolcai Pallasz Hotel azonnal végrehajtandó határozattal be van zárva. Amúgy pedig működik. Többen jelezték szerkesztőségünkben: tapolcai hirdetőtáblák szerint Bencés Panzió lett belőle. De nem. Büszkén viseli tovább a nevét.

Ki maga? Hagyjon engem békén!
Miskolc-Tapolca - A tapolcai Pallas panzióban egy levél állítása szerint lenyúlják a vendégeket.Az egyik internetes portál – maga is hitetlenkedve – elkezdett utánajárni egy interneten küldött levél igazságtartalmának. Úgy tűnik, van neki...

Pallasz Hotel: fedett nyomozóval nem
Titkos információk gyűjtésének lehetőségével nem élhet a rendőrség. Tehát: nem alkalmazhat például fedett nyomozót. Azt viszont kivitelezhetőnek látja a miskolci rendőrkapitány, hogy valakik segítsenek nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!