BOON Sziréna

2008.09.27. 11:04

Tőrbe csalta, hidegvérrel meggyilkolta apát és lányát

<p>Ózd - Huszonnégy órán belül elfogta a rendőrség azt a 23 éves ózdi férfit, akit egy kilenc éves kislány és apjának meggyilkolásával gyanúsítanak...&#160;<DIA alt="Agyonlőtte hitelezőjét, és annak kislányát 2008.09.26." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Agyonl__337_tte_hitelez__337_j_t___s_annak_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Agyonlőtte hitelezőjét, és annak kislányát 2008.09.26." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Nem történt még olyan hidegvérű gyilkosság megyénkben, mint amit - a rendelkezésre álló adatok szerint - egy 23 esztendős ózdi férfi vitt véghez szerdán Ózdon. Emberölés indítékaként előfordult már pénzszerzés, de hogy tartozás kiegyenlítés helyett végezzenek ki valakit, ráadásul gyereket is megöljenek emiatt, még nem fordult elő. Hivatalosan meg nem erősített információ szerint hárommillió forint körüli összeggel tartozott a fiatalember az idősebb vállalkozónak. A fiatal férfi állítólag azzal hívta telephelyére hitelezőjét, hogy megvan a pénz. Visszaadja a kölcsönt.

Végzett a kis szemtanúval is

Az idősebb férfi pedig - a kocsiban ülő kislányával együtt - mit sem sejtve elindult utolsó útjára. Értesülésünk szerint pedig a telephelyen a mindenre elszánt adós tarkón lőtte jótevőjét, és a holttestet az udvaron lévő savazó tartályban rejtette el. Nem akart azonban szemtanút, és a kislány életét is kioltotta. Úgy tudni, hogy a gyerek holttestét az erdőbe vitte ki. A gyilkos talán arra gondolhatott, hogy nem találják meg ilyen gyorsan az áldozatokat, és az összezavart szálak miatt nem jutnak a nyomára. Az áldozat szomszédságában élők döbbenten fogadták a gyilkosságról kapott hírt. A kislányt és szüleit is többen ismerték, és jóra valónak tartották őket. Azt szinte mindenki tudta, hogy a család nincs az anyagiak híján. Előjelei azonban nem volt annak, hogy a férfit vagy családját veszély fenyegetné.

Életfogytiglan is lehet

A bíróságon megtudtuk, hogy vasárnap kerül sor a gyanúsított előzetes letartóztatásban döntő zárt bírósági meghallgatásra. Lapunk tapasztalata szerint a hasonló súlyú bűncselekmények gyanúsítottjait előzetes letartóztatásba helyezik. Ha pedig vádemelésre kerül sor, a taláros testület tényleges életfogytiglani szabadságvesztést is kiszabhat az ilyen, többszörösen minősített életellenes bűncselekmény elkövetőjére. Munkatársaink ott lesznek, amikor a bíróság határoz az előzetes letartóztatás kérdéséről.

Indítvány előzetesre

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság eljárást folytat előre kitervelten, és részben 14 év alatti személy sérelmére, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt - tudatta Egyedné Novodonszki Éva, a kommunikációs iroda munkatársa. A. 23 esztendős ózdi férfi ellen. A rendőrség lefoglalta a bűncselekménynél használt eszközt. A nyomozóhatóság előterjesztést tett a gyanúsított előzetes letartóztatására, amire a hét végén sor kerül.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!