BOON Sziréna

2008.09.18. 13:53

Négy év a volt feleségét szurkáló férfinek

<p>Miskolc -&#160; Kevesebb mint egy évvel a miskolci sétáló utcában, a Tulipán-tömbnél&#160;történtek után emberölési kísérlet miatt ítélték el a volt feleségét megszúró férfit. A határozat még nem jogerős....&#160;<DIA alt="Tulipán-tömbi szurkálásos-ügy tárgyalása 2008.09.18." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Tulip_n_t_mbi_szurk_l_sos__gy_t_rgyal_sa_20/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Tulipán-tömbi szurkálásos-ügy tárgyalása 2008.09.18." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/tulipantomb-targyalas1.mov/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/tulipantomb-targyalas2.mov/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/tulipantomb-targyalas3.mov/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/tulipantomb-targyalas4.mov/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Négy év börtönre ítélte a megyei bíróság a volt feleségét tavaly szeptember végén Miskolc belvárosában, a gyalogosok szeme láttára szúrta mellkason volt feleségét a Tulipán-tömb előtt. A dr. Szabó József vezette bírói tanács elé került per utolsó elsőfokú tárgyalási napján még a taláros testület megtekintette a rendőrség által készített videó felvételeket. A perbeszédet követően a vádlott nem kívánt élni az utolsó szó jogával. A bíróság ebéd után vonult a tárgyalóterembe és hirdetett ítéletet.

Alászállt a büntetésben

Szóbeli indoklásában a bíró elmondta, hogy bár a cselekmény öttől-tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett, a rendelkezésre álló bizonyítékok, a súlyosító és enyhítő körülmények figyelembe vétele alapján szállt alá a büntetés kiszabásakor a taláros testület. Az emberölési kísérlet a vádlott részéről tulajdonképpen befejezett kísérlet volt – érvelt a bíró -, mert életfontosságú szervek irányába szúrt a késsel. Olyan eszközzel, ami az élet kioltására is alkalmas. A véletlennek, egy postásnak köszönhető, hogy a cselekmény nem vált tragikussá, ugyanis a postás közbeavatkozott. Megakadályozta a vádlottat a további szúrások véghezvitelében. A ténylegesen okozott sérülés - a nőt védő tanú, a postás határozott és gyors cselekedete, a nála lévő kerékpár férfi és nő közé feszítése miatt - szerencsére csak nyolc napon belül gyógyuló volt. A szakértő azonban megállapította – tette hozzá a bíró -, hogy a szúrás, iránya alapján akár végzetessé is válhatott volna. Egyértelmű, hogy nem csak ijesztgetésről volt szó a volt férj részéről.

Három napon belül

Az ítélet szóbeli indoklása után az ügyész, az ügyvéd és védence is három napot tartottak fenn arra vonatkozóan: tudomásul veszik-e az ítéletet, vagy sem. Egyelőre ezért a határozat nem jogerős. A bíróság ugyanakkor elrendelte a vádlott további előzetes letartóztatásban tartását legkésőbb a jogerős ítélet meghozataláig. Az ügyvéd azonban nem látta indokoltnak az előzetes letartóztatást és szabadlábra szerette volna helyeztetni a férfit. Három napon belül derülhet majd ki, hogy végül ez az elsőfokú ítélet jogerőre emelkedhet-e vagy sem. Ha nem, akkor a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik majd a per.

Előzmények:

2007 szeptember végén Miskolcon, a nyílt utcán a gyalogosok szeme láttára ütötte és megszúrta volt feleségét egy férfi. A nőt kórházba szállították. A férfit pedig őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték. Idén nyáron pedig emberölési kísérlettel vádolta meg a megyei főügyészség. A férfi azt mondta, hogy nem akarta megölni volt feleségét, csak megijeszteni kívánta őt. A szúrás után helyzetet azonnal felismerő postást lépett közbe az akkor már földön fekvő nő védelmében. Kerékpárjával szorította a falhoz a támadó férfit.

Korábbi cikkek:

  • "Kerékpárral fogtam be a támadót..."
  • A miskolci sétáló utcán akart végezni volt feleségével
  • Bicskázás a miskolci főutcán Késelés a sétálón 2007.09.21.
  • Gyilkosságot akadályozott meg a postás
  •  A Büntető törvénykönyv
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!