BOON Sziréna

2008.09.17. 12:30

"Kerékpárral fogtam be a támadót..."

<p>Miskolc - Megkezdődött a volt feleségét Miskolc belvárosában egy éve késsel megszúró férfi pere a B.-A.-Z. megyei bíróságon. A vádismertetés után a férfi azt mondta, hogy nem akarta megölni volt feleségét, csak rá akart ijeszteni...&#160; <A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/tulipantomb_keseles.mov/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Bilincsben vezették a tárgyalóterembe azt a férfit, aki tavaly szeptember végén Miskolcon, a nyílt utcán a gyalogosok szeme láttára ütötte és megszúrta volt feleségét. A nőt életveszélyes sérüléssel kórházba szállították. A férfit pedig őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték. Idén nyáron pedig emberölési kísérlettel vádolta meg a megyei főügyészség. A B.-A.-Z. Megyei Bíróság dr. Szabó József vezette tanácsa elé került büntetőügy első tárgyalás napjára kedden került sor. A vádismertetés után a férfi azt mondta, hogy nem akarta megölni volt feleségét, csak rá akart ijeszteni.

A taláros testület kedden délelőtt hallgatta meg azt a postást tanúként, akinek talán az életét köszönheti a nő. Amikor ugyanis a drámai jelenet az utcán lejátszódott, a szolgálatban lévő postás előbb csak azt látta, hogy két alak fut a járdán. A kés szóra figyelt fel, és akkor vált világossá számára, hogy nagy bajban van a nő, amikor a földre került.

A bíróság megköszönte

A postás megérezte, hogy azonnal cselekednie, segítenie kell a nőnek. Ezért a nála lévő kerékpárt egy kerékre állítva a férfi és a nő közé tette, majd a férfit a biciklivel a falhoz szorította. Ekkor már sokan a nőhöz léptek, hogy segítsenek. A mentőt és a rendőrséget többen a tetthelyre hívták. A taláros testület azt firtatta, hogy látott-e kést a postás? Szerinte ijesztgetésnek tűnhetett-e az üldözés, és a szúrás? Végül a bíró azt mondta a postásnak, mintegy a közvélemény hangjaként: „Köszönjük, hogy beavatkozott és nem válhatott végzetessé a támadás.” A bíróság a tanúk között meghallgatott egy asszonyt, aki korábban szomszédja volt a párnak. Elmondta, hogy a férfi egyszer már megverte és megrugdosta feleségét. Akkor odakiabált a nőnek, hogy ne hagyja bántani magát. Majd áthívta a saját portájára az ütlegelt nőt, hogy menedéket adjon neki... A bíróság a tárgyalást a tanúkihallgatások után elnapolta.

A történtek után írtuk
Kíváncsiskodó tömeg, szirénázó mentő- és rendőrautók, kordon utalt arra a miskolci sétáló utca elején, a Tulipán tömb sarkánál, hogy valami komoly bűncselekmény történt. A mentők egy megsebesített, megvert és késsel megszúrt nővel kórházba hajtottak. A lezárt területen, egy fehérnemű bolt kirakata előtt kifeszített kordonon belül egy kés és egy napszemüveg hevert a járdán. A rendőrök pedig egy postást faggattak. A kirakat mögött dolgozó egyik alkalmazott nő arról beszélt munkatársunknak, hogy szabályosan rosszul lett a látványtól. Attól, ami az üvegen kívül játszódott le. Egy másik kolléganője pedig zokogni kezdett, amikor a megszúrt nő jajveszékelését hallotta. Mindenesetre azonnal értesítették a rendőrséget, akik két percen belül lezárták a területet.

Előzmények:

A miskolci sétáló utcán akart végezni volt feleségével
Tizenöt év börtönt is kaphat az a taktaharkányi férfi, aki találkára hívta volt feleségét, hogy a nyílt utcán megölje.

Bicskázás a miskolci főutcán
Nagy tömeg és több rendőrautó jelenléte jelezte a miskolci sétáló utcán a Centrum közelében, hogy valami komoly dolog történt.

Gyilkosságot akadályozott meg a postás
Egy postás félelmet nem ismerve mentette meg egy nő életét, akibe volt férje kést döfött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!