BOON Sziréna

2008.09.29. 11:19

Fájdalom, néma csönd, döbbenet az ózdi kettős gyilkosság után

<p>Ózd, Borsodnádasd - Az ózdiak és a borsodnádasdiak továbbra is értetlenül állnak a szerdai kettős gyilkosság előtt. Még néhány nappal azután, sőt talán még nagyon sokáig.</p>

Néma csönd, fájdalom és az értetlen döbbenet keríti hatalmába mindazt, aki értesült az ózdi kettős gyilkosságról. A kérdés ennyi: miért? Válasz nincs és nem is lehet. Péntek reggeltől valami megváltozott. Ózdon és a hidegvérrel lelőtt vállalkozó és kilenc éves kislánya lakhelyén, Borsodnádasdon továbbra is értetlenül állnak a történtek előtt.

Szombaton délután a lemezgyár bejárata előtti téren több százan gyűltek össze, hogy egy virág elhelyezésével, egy mécses meggyújtásával enyhítsék valamelyest a család és az ismerősök fájdalmát. Már, ha ilyen helyzetben ilyesmiről egyáltalán szó eshet. A csöndben egy-egy felsírás jelezte, hogy milyen szörnyűséges tett történt néhány nappal azelőtt.

Az igazságszolgáltatás pedig még a hétvégén megkezdte a munkáját, meghallgatták a kettős emberöléssel gyanúsított  T. Ádámot a miskolci bíróságon. Amikor a tárgyalóteremből bilincsben elevezették azt mondta: megbánta amit tett. Ózdon - mivel kis városról van szól - sokan az áldozatot és a gyanúsítottat is ismerték. A 23 éves T. Ádám és a lelőtt vállalkozó fia korábban együtt lovagolt, ez is bizonyítja, hogy jó kapcsolat volt közöttük.

Huszárok a búcsúztatón?

- Mind a két család nagyon közel állt hozzánk - osztotta meg érzéseit lapunkkal Vitkó Egon, az Ózdi Lovas Klub elnöke, a helyi huszárbandérium vezetője. - Úgy érzem, nekünk az a feladatunk, hogy mind a két félt igyekezzünk a tőlünk telhető módon segíteni. Még most sem lehet fölfogni mindazt ami történt, talán a temetés után az indulatok némelyeset lecsitulnak, de érthető módon az emberekben rendkívül nagy a harag. Próbáltam telefonon elérni az áldozat fiát, de egyelőre még nem sikerült. Szeretnénk Sándortól és a kislányától méltóképpen elbúcsúzni, hiszen a lovassportot is patronálta, rendkívül jó ember volt. Éppen ezért, ha a család elfogadja, a huszárokkal együtt elkísérjük az utolsó útjukra, és kellő tiszteletadás mellett veszünk végső búcsút tőlük.

A vállalkozó egyébként nem csak a lovassportot, hanem a borsodnádasdi labdarúgóklubot is támogatta, a BLC-nek elnöke volt. Emellett a környéken akinek csak tudott, segített - Ez lett a veszte, a kölcsön visszaadása helyett T. Ádám kivégezte.

Tiszta fejjel nem lehet

- Két nagyon jó emberrel lett szegényebb a város - mondta Nedecki László, vállalkozó. - Három nap döbbenet után még mindig nem térünk magunkhoz. A szörnyűség után azért elgondolkodik az ember, hogy azért lövik le, mert valakinek kölcsön ad, vagy esetleg azért mert, nem. Az elmúlt hónapokban borzasztó dolgok történtek a városban, kardozás, szurkálás, de ez mindennek a teteje. Az pedig, hogy egy ártatlan kislány is áldozata lett ennek a történetnek - Beleborzong az ember. Nagyon brutális volt ez az egész, szerintem tiszta fejjel egy ilyet nem lehet végigcsinálni. Erre nincs és nem is lehet bocsánat. Bármekkora büntetést kap az elkövető, az kevés két ember életéért. Magánvéleményem, de aki képes ilyet véghezvinni, annak járna a halálbüntetés. A szombati gyertyagyújtáson mi is ott voltunk, de ezúton is szeretném mély együttérzésünkkel kifejezni a család felé.

Az indulatok tehát néhány nap után sem csillapodnak Ózdon és a környéken. A kettős gyilkosság továbbra is téma, talán több is annál. Néma csönd, fájdalom és döbbenet.

  • Nézze meg a bíróságon készült videókat!
  •  Nézze meg a tárgyaláson készült képeket! Megkezdődött az ózdi kettős gyilkossággal gyanúsitott férfi meghallgatása 2008.09.28.
  •  Nézze meg a telephelyen készült képeket! Agyonlőtte hitelezőjét, és annak kislányát 2008.09.26. 
  • Elsírta magát az ózdi kettős gyilkos a bíróságon
  • Tőrbe csalta, hidegvérrel meggyilkolta apát és lányát
  • Savba merítette áldozatát - kettős gyilkosság Ózdon
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!