BOON Sziréna

2008.07.01. 17:46

Ölt a maszek villanykerítés Kesznyétenben

<p>Kesznyéten - Három férfi ment be egy kesznyéteni portára, feltehetőleg lopási szándékkal, de egyikük azonban örökre ott maradt.&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Ölt a maszek villanykerítés Kesznyétenben"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_lt_a_maszek_villanyker_t_s_Keszny_tenben/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Ölt a maszek villanykerítés Kesznyétenben" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-kesznyeten1_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-kesznyeten2_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-kesznyeten4_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A> &#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-kesznyeten3_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

17.00: A kesznyéteni üggyel kapcsolatosan a rendőrség sajtótájékoztatón az alábbiakról számolt be:
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vétele mellett több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indított eljárást egy 67 éves kesznyéteni férfi ellen. Az eljárás elsődleges adatai szerint az idős gazda konyhakertjéből ismeretlen elkövetők több alkalommal is különböző terményeket tulajdonítottak el. A gyanúsított ezt a folyamatot úgy akarta megállítani, hogy egy házilag készített berendezéssel, villanypásztorral körbe kerítette a kertjét.

Három kesznyéteni 28, 30, és 48 éves férfi június 30-án az éjszakai órákban egy közös mulatozás után azzal az ötlettel állt elő, hogy menjenek el uborkát lopni az idős férfi portájára, előtte azonban figyelmeztették egymást, hogy az idős ember áramot vezetett a zöldségek köré. Ennek ellenére mindhárman átugrottak a kerítésen. Ketten áramütést szenvedtek, míg harmadik társuk ezt látva segítségért rohant.
A helyszínre kiérkező mentők egyiküknél már csak a halál beálltát tudták megállapítani, míg másikat súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság soron kívüli eljárást indított lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a három kesznyéteni férfi ellen.


15.57: Az életét vesztett férfi édesanyjával beszélgettünk. Az édesanya állítása szerint a fia soha nem lopott és ezúttal sem akart, csupán meg akarták leckéztetni a tulajdonost, ezért arra készültek, hogy kihúzgálják a kertből a zöldségeket. Ezzel egy korábbi konfliktust akart megtorolni a fia, de az édesanya, állítása szerint, a konfliktust kiváltó okokról nem tudott semmit.
Elmondta továbbá, ezt a családot jól ismeri, gyakran járt hozzájuk; azt nem érti, miért vezettek áramot a kerítésbe. A helyszínen egyébként azt is kiderült, hogy nem a kerítés utcafronti részén másztak be a férfiak, hanem a kert hátsó részén egy szomszédos portán keresztül közelítették meg a áram alatt lévő kerítést. Az édesanya könnyek között mesélte el amit tudott, s aminek során többször állította, "a fiam nem tolvaj".


"Rossz irányba megyünk..."

Nézze csak a kesznyétenyi esethez kapcsolt villámvoksot? Az eredmény megdöbbentő: a több mint félezer válaszadó 98 százaléka igennel voksolt...Vajon miért ez az eredmény született? Jó-e ez?

 – Ez elég nagy baj – reagált az eredményre Szabó Miklós jogász, a Miskolci Egyetem jogi karának dékánja. – Az emberek ezek szerint úgy gondolják, hogy nem bizhatják magukat a törvényekre. Manapság a politikusok, az önkormányzatok is azt a benyomást keltik, hogy a törvények akár félre is tehetők. Pedig a törvények épp azért jöttek létre, hogy az önkényt, az ököljogot, az önbíráskodást kiváltsák, a bíráskodást bízzák az államra. Hogy az állam indulattól, érdékellentéttől mentesen ítélkezzen.

Szabó Miklós szerint ha a társadalom tolerálná az ököljogot, akkor visszatérne az 5 ezer évvel ezelőtti időszakhoz elvetve mindent, ami a civilizáció terméke. A dékán szerint szomorú, ha ilyen irányba megyünk. Úgy látja, nem az a kérdés, hogy jó-e a törvény, hanem az, miért érzik az emberek, hogy a jog nem védi meg őket. Így a probléma nem jogi – hiszen egyértelmű, hogy tilos az önbíráskodás – inkább társadalmi.

 

15.16: Kesznyétenben jelentős rendőri erő vonult fel: a haláleset helyszínén is rendőrök állnak és a faluban is rendőrautók cirkálnak. A kerítés előtt még látható az a fekete fólia, amivel a szerencsétlenül járt férfit takarták le az este. A helyszínen tartózkodó kollegánknak hamarosan nyilatkozik a halott férfi édesanyja..


Az ingatlan tulajdonosa egy férfi, ugyanis a területét a saját maga készített elektromos vezetékkel "védte", ehhez érhettek hozzá a behataló idegenek, akik közül az egyik azonnal meghalt, a másik súlyos sérülést szenvedett, még harmadik társuk könnyebben sérült meg.

A különös haláleset kedden hajnalban történt Kesznyétenben. A haláleset után az áldozat és a sérült rokonai nagy számban jelent meg a helyszínen, de a rendőrség úrrá tudott lenni a helyzeten.

A részletekről a B.-A.-Z. megyei rendőr-főkapitányság a kedd délelőtti sajtótájékoztatóján számol be.

Őrizetben az ingatlan tulajdonosa

A rendőrség őrizetbe vette az ingatlan 67 esztendős tulajdonosát, aki akár 20 évet is kaphat azért, hogy áramot vezetett a kerítésbe és ezzel egy ember halálát okozta.

Az idegen behatolókkal szemben is eljárást folytat a rendőrség.

Az egyik áramütött férfi súlyos életveszélyes, a másik javuló állapotban volt kedd délután. Állapotukról dr. Csapó Kálmán főorvos tájékoztatott... Bővebben...

Borsod-Abaúj Zemplén megyében nem ez az első eset. Évekkel ezelőtt például Sajókazán történt hasonló eset - gyümölcsöt akartak eltulajdonítani helyi fiúk - akik közül az egyik a földön elhelyezett és elektromos áramhoz csatlakoztatott drótot fogta meg és szenvedett halálos áramütést. Az ingatlan tulajdonosát akkor börtönbüntetésre ítélték.

  • Gázrobbanás Putnokon - egy sérült
  • Halál a miskolci a villamoson
  • Életjelet szagolt a föld alól a Spiderek kutyája
  • Lélektelen lélekharang-tolvajok jártak Csernelyen Haranglopás Csernelyen 2008.06.27.   
  • Balesetek és bűnügyek megyénkben 
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!