BOON Sziréna

2008.07.10. 08:36

Börtönt kapott a pofozkodó aggastyán pofoszos

<p>Mezőkeresztes - Másfél év felfüggesztett börtönt kapott elsőfokon az az aggastyánkorú férfi, aki egy éve ugrott össze hasonló korú társával Mezőkeresztesen a kocsmában, majd a bunyó az utcán nyakvágással ért véget.&#160;<A href="/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><STRONG>&#160;A Büntető törvénykönyv</STRONG></A></p>

A 88 és 72 esztendős férfiak Mezőkeresztesen a POFOSZ ülése miatt estek egymásnak a kocsmában, sőt a majd kilencven esztendős férfi késsel vágta meg ellenfele nyakát. A B.-A.-Z. Megyei Bíróság  dr. Szabó József vezette bírói tanácsa előtt a vádlott mindvégig tagadta, hogy bántani akarta volna a sértettet.

Azt mondta, hogy éppen ő volt az áldozat. Amikor ugyanis kiment az utcára, rátámadtak és rugdosták. Ekkor vette elő kését. A vágószerszámot pedig azért hordja magánál, mert nem tud rágni, és az ételt valamivel össze kell aprítani.
A nyakán tizenkét centiméteres sebet szerzett férfi indulatosan emlékezett a történésekre a taláros testület előtt. Azt mondta, hogy hazudik a vádlott, mintha könyvből olvasná mondatait. Elmondása szerint a vádlott a kocsmában ment neki és ki akarta nyomni a szemét. A kocsmárosok választották szét őket.

Ezután távozott, de rossz irányba indult el, és miután visszafordult, találkozott szembe ismét támadójával, aki egyből szúrt. A szembesítés nem járt eredménnyel, mert mindketten saját álláspontjukat tartották fenn. A sértett egyébként lapunknak a bíróság folyosóján arról beszélt, hogy a vádlott azért haragudhatott rá, mert a POFOSZ megyei elnöki tisztségére történő jelölés szavazásán ellene voksolt.

A minap elsőfokon elítélt vádlott számára nem volt kisebb a tét, mint 88 évesen nyolc évre rács mögé kerülni vagy sem. A bíróság minden körülményt, bizonyítékot és a tanúvallomásokban elhangzottakat mérlegre téve úgy határozott: a vádlott bűnös életveszélyokozás kísérletében. Börtönbe vonulnia azonban nem kell, mert a szabadságvesztés letöltését két évre felfüggesztették.
Mint az várható volt, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a határozat ellen, így az nem lett jogerős. Az ítélőtáblára kerül az ügy…

Előzmények:

  • A bíróságon sem békültek a pofoszos aggastyánok
  • POFOSZ ülés után késelés
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!