boon-sportoldal

2019.05.03. 16:33

Egri partnere lett a KKSE-nek

Kazincbarcika - Az együttműködésnek köszönhetően a tehetséges barcikai játékosok számára egyenes út vezethet Egerbe.

Kazincbarcika - Az együttműködésnek köszönhetően a tehetséges barcikai játékosok számára egyenes út vezethet Egerbe.

Tovább bővült azon egyesületek tábora, amelyekkel partneri viszonyt kialakítva a jövőben együtt dolgoznak az NB I.-ben szereplő egri klubbal. Az erről szóló megállapodást Ölschléger József, az NB II.-ben szereplő Kazincbarcikai KSE elnöke, valamint Szabó Péter, az egriek szakmai igazgatója látta el kézjegyével.

Az utánpótlás-nevelés területén számos részletre kiterjedő együttműködés vázát egy közös, egységesített sportszakmai program jelenti. A cél a tehetséges fiatalok felkutatása, kiválasztása, szakmai és pedagógiai nevelésük folyamatos biztosítása, versenyzővé, élsportolóvá válásuk elősegítése.

Kiugrási lehetőség

– Az együttműködésnek köszönhetően új lehetőségek nyílnak meg a fiataljaink számára – fogalmazott a fiú és lány vonalon összesen 15 korosztályos csapatot versenyeztető klub első embere, Ölschléger József. – Egerben teljes életpályamodellt kínálnak a gyerekeinknek, akik a két város földrajzi közelsége miatt nem is kerülnének távol otthonuktól. Az általános iskolát követően a legtehetségesebb 14 év feletti sportolók magasabb szintű képzésben részesülnek, kiemelt bajnokságokban kapnak játéklehetőséget. Azok a kézilabdázók, akik később az NB I.-es felnőttcsapatban képességeik miatt nem jutnak megfelelő játéklehetőséghez, azok a fejlődésükhöz szükséges játékperceket ismét Kazincbarcikán kaphatják meg.

Szabó Péter szerint fontos, hogy a régióban működő klubok együtt gondolkodjanak, hiszen a játékos és az egyesületek is ebből profitálnak a legtöbbet.

Bővül a bázis

– Évek óta egyfajta missziónak tekintjük, hogy a hasonló együttműködési megállapodásokkal olyan ifjú kézilabdásoknak is kiugrási lehetőséget biztosítsunk, akik alacsonyabb osztályú klubokban pallérozódnak, de tehetségük révén vélhetően magasabb szinten is megállnák a helyüket – tette hozzá Szabó Péter. – A kezdeményezés egyre nagyobb teret nyer, nagy örömünkre szolgál, hogy folyamatosan bővül azon klubok száma, akiket partnereink között köszönthetünk. Büszkeség, hogy Kazincbarcikán is elismerően szólnak a törekvéseinkről, bízom benne, hogy a közös munkának köszönhetően újabb tehetségek kerülnek felszínre, miközben egyre bővül a kézilabdás családunk.

A Kazincbarcikai KSE-vel kötött együttműködés után immár hét város – Miskolc, Szolnok, Ózd, Salgótarján, Füzesabony, Heves és Kazincbarcika – klubjával alakítottak ki Egerben szerződött partneri viszonyt, de a szilvásváradi, mátraderecskei, felsőtárkányi és kiskörei ifjak is részesei az egri központtal működő regionális utánpótlás-képzési rendszernek. A sportszakmai együttműködéseknek köszönhetően már ezer gyermek nevelését koordinálva segítik a fiatalok fejlődését Egerből.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!