boon-sportoldal

2018.12.06. 14:42

Gercsák megkapta a jegyét a kantoni vk-ra

Miskolc - A miskolci judoka december 16-án, vasárnap szerepel majd az eseményen.

Miskolc - A miskolci judoka december 16-án, vasárnap szerepel majd az eseményen.

A jövő hét végén Kínában rendezik az olimpiai kvalifikációs cselgáncs világkupa-sorozat évzáró versenyét. A Kantonban sorra kerülő Mesterek Tornájára súlycsoportonként a legjobb tizenhat sportolót hívják meg. Köztük lesz Gercsák Szabina, a DVTK-Miskolci Judo Club tagja bár jelenleg csak a tizennyolcadik helyen áll a 70 kilós világranglistán, de két előtte lévő riválisának visszalépése után tatamira léphet. A japánok ugyanis nem nevezték a világelső Araj Csizurut, a holland Kim Polling pedig az áprilisi Európa-bajnokság óta sérülése miatt nem versenyzett. A Mesterek Tornájának 294 ezer dollár (átszámítva 84,7 millió forint) az összdíjazása, ráadásul a résztvevők csaknem a világbajnokságnak megfelelő ranglistapontot kapnak.

– Már megjött Szabina meghívója – mondta lapunknak Flórusz János klubelnök-vezetőedző, aki hozzátette: – December 14-én, pénteken ül repülőre, december 16-án, vasárnap szerepel és hétfőn már indul is haza.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!