boon-sportoldal

2018.10.19. 17:58

Fuss érte! – egy kondiparkért Miskolcon

Miskolc - A miskolci Csanyikban a követek adománygyűjtéséből épülhet közösségi sporttér.

Miskolc - A miskolci Csanyikban a követek adománygyűjtéséből épülhet közösségi sporttér.

Szabad­téri, ingyenesen használható kondipark megvalósítására, az ehhez szükséges anyagiak előteremtésére alakult közösség, amelynek tagjai közül néhányan tegnap sajtó­tájékoztatót tartottak a beruházás tervezett helyszínén, Miskolcon, a Csanyikban, a Vadaspark előtt néhány száz méterrel, a nagy színpaddal szemben.

Vasárnap indul

Ennek keretében Makai András, a Diósgyőri Tájékozódási Futó Club elnöke arról számolt be, hogy a kampányt október 21-én, vagyis vasárnap, a Barátság Maraton keretében kívánják elindítani, és ennek során az ügy követei közül többen egy molinóval futnak majd. Az adománygyűjtő kampányt egy hónaposra tervezték, és ennek ideje alatt a www.jougyekert.hu internetes oldalon, a jelenleg aktív jó ügyek alatt lehet pénzbeli felajánlásokat tenni, az ügy mögé állt követek kapcsolódó kampányainál.

Mire gyűjtenek?

Makai András elmondása szerint egy olyan szabadtéri kondi­parkra, amelyet mindenki ingyenesen használhat majd. Kétféle verzióban gondolkoznak, a minimumcél, hogy egy 60-70 négyzetméteres, 8-10 ember által egy időben használható sportterületet alakíthassanak ki, amelynek a költsége 6-7 millió forint körül van, de sokkal inkább abban reménykednek, hogy ettől egy szinttel magasabbra is el tudnak érni, egy kb. 140 négyzetméteres park megépítésével, amelyet egyszerre akár 40 fő is használhatna. Ez utóbbihoz 10-12 millió forintnak kellene összegyűlnie. Ha a pénzeszközök rendelkezésre állnak, akkor a jövő év márciusában indulhatnak a kivitelezési munkák.

Hollósy András miskolci önkormányzati képviselő megtette a maga vállalását azzal, hogy kijelentette – az egykor az iskolai számháborúzásnak otthont adó Csanyikban – a kondipark megvalósításához 500 ezer forintot kíván össze­szedni, mint az ügy egyik követe.

A tájékoztatón az is elhangzott, a kondiparkos adománygyűjtésnek 17 követe van, és mindenki a saját programjával, ötleteivel igyekszik az anyagiakat előteremteni, amelyek között nem csak sportbéli vállalások vannak.

Maczák Péter, az ügy egyik követe, aki ennek apropóján kezd újra sportolni, többek között arról ejtett szót, hogy nem az a cél, hogy ezt kondiparkot csak a futók – akik körében nagyon népszerűek az erdei pályák, területek – használják majd bemelegítésre, hanem olyan sportembereket is szolgáljanak ezek az eszközök, aki a jó levegőn, szabadtéren szeretnének különböző, akár napi többórás edzésprogramot megvalósítani.

Ennek kapcsán Makai András megjegyezte, hogy az egyetemi campuson van egy ilyen park, és reményeik szerint azt tehermentesítik majd, és a belvárosban vagy a diósgyőri városrészben élő, ilyen edzéslehetőséget kereső sportemberek veszik majd igénybe.


A Fuss érte! kampány követei

Alakszai Zoltán, Miskolc Megyei Jogú Város jegyzője; Demeter Péter terepfutó; Dovák Dávid, a Miskolci Decathlon áruház igazgatója; Havasi György terepfutó; Hollósy András miskolci önkormányzati képviselő; Juhász Rozalinda terepfutó; Maczák Péter, a jó ügy hatására újrakezdő sportoló; Makai András, a Diósgyőri Tájékozódási Futó Club elnöke; Nagy Réka triatlonista; Páhi Kitti, a Miskolci Spartan Training Group vezetőedzője; Tamás Bianka válogatott tájkerékpáros, tájékozódási futó; Toplenszki Szabolcs terepfutó; Tóth László profi hegyivezető; Tugyi Levente válogatott tájékozódási futó, terepfutó; Ullrich Gábor, életmód-tanácsadó, terepfutó; Zádory Eszter terepfutó; Zemes Gábor OCR versenyző, blogger.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!