boon-sportoldal

2018.07.02. 12:47

Posta Réka érmes lett az Európa-bajnokságon

Auronzó - A négyesben csupán egy egység bizonyult jobbnak az MVSC-MVSI sportolóját is soraiban tudó magyaroknál.

Auronzó - A négyesben csupán egy egység bizonyult jobbnak az MVSC-MVSI sportolóját is soraiban tudó magyaroknál.

Az elmúlt hét­végén rendezték meg Auronzóban az U23-as és ifjúsági kajak-kenu Európa-bajnokságot, amelyen Borsod-Abaúj-Zemplén megye is képviseltette magát. Az ifjúsági lányoknál az MVSI-MVSI versenyzője, Posta Réka indult, aki K-2 500 méteren 4. lett Potoniec Zsófiával egy hajóban. A miskolci sportoló – Guba Attila edző tanítványa – négyesben is startvonalhoz állhatott, ugyanezen a távon (Máró Annával, Potoniec Zsófiával, Csikós Zsókával), és az egység ezüstérmes helyen ért be a célba, a csehek mögött.

DKSC-s második

Az U23-asoknál, a lányoknál, K-1 200 méteren a DKSC-Tiszalök lapátosa, Orosz Adrienn volt ott a fináléban, és K-1 200 méteren a 2. helyet szerezte meg, a győzelem egy szerb kajakosnak jutott.

Ugyanebben a korosztályban a fiúknál, 1000 méteren Béke Kornél (Tiszaújvárosi KKSE) a kajak egyesek B döntőjében harmadikként végzett, így összesítésben a 12. helyen zárt.

MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!