boon-sportoldal

2018.06.29. 15:22

Kriza Anna hetedik lett az ifjúsági Eb-n

Miskolc - Az MVSC-MVSI cselgáncsozója Szarajevóban két meccset nyert, kettőt pedig elveszített.

Miskolc - Az MVSC-MVSI cselgáncsozója Szarajevóban két meccset nyert, kettőt pedig elveszített.

Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban csütörtökön megkezdődött az ifjúsági cselgáncs Európa-bajnokság, ahol miskolciak is érdekeltek. A fiúknál és a lányoknál a legkisebb súlycsoportokban indultak el a küzdelmek és csütörtökön este már érmeket is osztottak.

Leány 44 kg-ban

A nyitónapon egy miskolci versenyző, az MVSC-MVSI sportolója, Kriza Anna lépett tatamira, a 44 kg-os súlycsoport első mérkőzését a német Jule Ziegler ellen, ­hosszabbításban megnyerte egy Waza-arival, a folytatásban, a nyolcaddöntőben viszont nem jött össze neki a bravúr, a horvát Európa-bajnok Ana Viktorija Puljizzal szemben Waza-arival kapott ki. Mivel utóbbi versenyző bejutott a döntőbe, Kriza Anna vigaszágra került, elsőként az ukrán Sofia Bordinskykh ellen csatázott, akit a mérkőzés hajrájában egy ipponnal legyőzött. Ahhoz, hogy az MVSC-MVSI sportolója a bronzéremért szállhasson harcba, újabb meccsén a török Merve Azak ellen kellett volna nyernie, ez azonban nem jött össze, az ifjúsági Európa-kupa győztes riválisa iponnal jobbnak bizonyult. Ez egyben azt is jelentette, hogy az MVSC-MVSI sportolója a 7. helyen zárta a kontinensbajnokságot.

Dicséretes

– Elsőéves ifjúságiként vett részt az Eb-n Kriza Anna, és bár nem került könnyű ágra, az első meccsét óriási csatában, közel nyolc perces mérkőzésen sikerült hoznia egy olyan judós ellen, aki ebben az évben már szerzett egy Európa Kupa ezüstöt a rangos berlini versenyen – mondta Illyés Miklós, a miskolci sportoló edzője Szarajevóból. – Második mérkőzésén, a horvát Eb-címvédő ellen helyt állt, végigküzdötte a mérkőzést, de Puljiznak a 4 perc alatt elért Waza-arija döntőnek bizonyult. A vigaszágon az ukránnak láthatóan nem feküdt Anna balra dolgozó technikája, és összejött az ippon, de a folytatásban az alacsony török, aki élversenyzőnek számít, hiszen az idén sok érmet szerzett, jobbnak bizonyult.

Anna talán túlságosan is a védekezésre figyelt, nem támadott vissza, és a török lány ettől felpörgött. Nagyon szép lett volna, ha éremért szállhat harcba, de ebben a korosztályban elsőévesként elért mostani helyezése dicséretes.

Szombaton

Az ifjúsági cselgáncs Eb-n szombaton további három miskolci versenyző lép tatamira: a lányoknál 70 kg-ban Czerlau Jennifer (Miskolci Judo Club), +70 kg-ban pedig Faragó Petra (MVSC-MVSI), míg a fiúknál 90 kg-ban Turánszki Zalán (MVSC-MVSI).

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!