boon-sportoldal

2018.06.29. 15:26

Kazincbarcikán lesz a Tour de Hongrie befutója

Kazincbarcika - Kazincbarcikáról indul és ott is ér célba a mezőny augusztus 19-én, a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny zárószakaszán.

Kazincbarcika - Kazincbarcikáról indul és ott is ér célba a mezőny augusztus 19-én, a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny zárószakaszán.

Az eredeti tervek szerint Budapest lett volna a befutó helyszíne, ám mivel a szervezők az augusztus 20-i ünnepi események miatt nem tudtak megállapodni a fővárossal a közterületek használatáról, más helyszínt kellett keresniük a legrangosabb magyarországi nemzetközi körverseny utolsó etapjához. A szervezők csütörtöki közleményéből kiderül, hogy mivel a verseny negyedik szakasza Miskolcon ér véget, olyan észak-magyarországi városokkal vették fel a kapcsolatot, amelyek idén vagy 2019-ben Tour de Hongrie-célvárosként már szóba kerültek, Kazincbarcika pedig a jövő évre már leadta a célvárosi pályázatát. A rajt augusztus 19-én vasárnap 12.40-kor lesz. A versenyzők Kazincbarcika-Edelény-Szendrő-Jósvafő-Aggtelek útvonalon hajtanak a határ irányába, majd a jósvafői emelkedőt követően Aggtelektől Felsőnyárádon át dél felé vezet a szakasz útvonala Kazincbarcikáig. Itt öt, egyenként 6 kilométeres városi kör vár még a mezőnyre. A cél a városháza és a nemrég átadott Don Bosco Sportközpont közötti területen lesz.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!