boon-sportoldal

2018.03.07. 14:32

Harminc klub négyszáz úszója lesz Miskolcon

Miskolc - Kétnapos nemzetközi versenyt tartanak a Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

Miskolc - Kétnapos nemzetközi versenyt tartanak a Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

A Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete, a megyei úszószövetség és a Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. március 10-11-én a Víz Világnapja tiszteletére immáron XXII. nemzetközi versenyét rendezi.

Lassan kinövik

A nagyszabású viadalról tegnap délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a háromszoros olimpiai bajnok edzőről elnevezett komplexumban. Éppen akkor érkezett a hír, hogy az eseményhez anyagi támogatást ad a Magyar Úszó Szövetség és ehhez hozzátehetjük, hogy a szervezők a várostól térítésmentesen kapják meg a létesítményt. Szombaton és vasárnap egyaránt 9 óra 30 perckor lesz a kezdés, a viadalon rajthoz állók pedig szintidőket teljesíthetnek a három hét múlva sorra kerülő felnőtt országos bajnokságra. Az adatok a korábbi évekhez hasonlóan ismét imponálóak: 32 szám, 2000 rajt, 118 eredményhirdetés, 30 klub, közte 5 külföldi (Marosvásárhely, Kassa, Homonna, Besztercebánya, Nagymihály), 400 induló (szerda éjfélig lehet nevezni), legalább ennyi szakember és hozzátartozó. A legfiatalabb korosztály a 2011/12-es lesz és a korcsoportok felnőttig mennek. A versenyszámok 50 méternél kezdődnek és 1500 méternél végződnek.

Nem kell utazni

A miskolci-borsodi klubok örülnek, hiszen tagjaikat nem kell utaztatni, helyben is megmérettethetik magukat, a nagyközönségtől a hét végén azonban megértést kérnek. A pályarendezés már pénteken este elkezdődik és a vasárnap késő esti vízilabda mérkőzés miatt a vendégek két napig nem fogadnak. Az intézményben tehát csúcsra járatás történik és ahogyan elhangzott: már kapacitásuk határait feszegetik. A miskolci cél olyan tiszta és világos, mint az ivóvíz: minél több és rangosabb verseny legyen az itt élő sportolók számára. Elhangzott az is, hogy már a Kemény Dénes uszoda bővítése is napirendre került és ha minden jól megy, akkor TAO-forrásból, a vízilabda sportágfejlesztési alapjából várhatóan több, mint két milliárd forint jut majd egy újabb medencére, amely – akár két éven belül megvalósulhat.

Ők beszéltek a versenyről

Nyilatkozók voltak: Sallai Ferenc főszervező, a Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezet alelnöke, dr. Fázold Ádám, a társaság tiszteleti tagja, Deák-Bárdos Mihály, a Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. szakmai vezetője, Kiss Attila, a megyei úszószövetség elnöke, Hölcz Péter, a szövetség főtitkára, az MVSI versenyigazgatója , Szabó László, a Miskolci Sportcentrum Kft. létesítményvezetője.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!