boon-sportoldal

2018.01.05. 10:47

Szeretnék kivívni a továbbjutást a lányok Miskolcon

Miskolc - Pénteken, szombaton és vasárnap Miskolcon játszik Eb-selejtezőt az U17-es röplabda-válogatott.

Miskolc - Pénteken, szombaton és vasárnap Miskolcon játszik Eb-selejtezőt az U17-es röplabda-válogatott.

Legalább a második helyen kell(ene) zárnia a korosztályos leányröplabda-válogatottnak a miskolci városi sportcsarnokban pénteken kezdődő és vasárnapig tartó, négy nemzeti együttest felvonultató kontinensbajnoki selejtezőn.

A negyedik elleni kiesik

A mieink ellenfele (sorrendben) Portugália, Szlovákia és Törökország lesz, egyaránt 17.30-tól. Már az Eb-finálé résztvevőjének mondhatja magát a rendező Bulgária, a maradék tizenegy döntős helyet úgy töltik be, hogy a nyolc csoportelső biztosan ott lesz az eseményen, illetve a három legjobb csoportmásodik válogatott is. Mivel van olyan csoport, ahol csak három gárda csatázik, nem négy, a számítás, az összehasonlítás során, utóbbi csoportokban kiesik majd a negyedik helyezett elleni eredmény.

Lelkesen készültek

A csütörtöki, az eseményt felvezető, Miskolcon megtartott sajtótájékoztatón Kőnig Gábor szövetségi kapitány elmondta: köszönik az NB II-es DVTK-nak, személy szerint Toma Sándor edzőnek, hogy szerdán a helyszínen egymás ellen küzdhetett a két csapat, hiszen fontos volt számukra a játék. Az ellenfelekről elhangzott, hogy a törökök mindig komoly erőt képviselnek, a szlovákokat nemrég látták Győrben, s biztosan jó mérkőzésre van kilátás, míg a portugálokról vannak információk, és őket mindenképpen meg kell verni. A csapatkapitány, Boskó Ágnes szerint a társaság lelkesen készült, és hazai pályán szeretnék kivívni a kijutást.

Rakaczki Zoltán sportért felelős polgármesteri biztos úgy fogalmazott, Miskolc számára megtisztelő, hogy sor kerül a városban erre az eseményre, hogy a Magyar Röplabda Szövetség bizalmat szavazott, egyúttal hozzátette azt a tényt is: a megyeszékhelyen jelenleg négy sportszervezetben (DVTK, MVSC, MVSI, MEAFC – ez utóbbi helyen férfiakkal) foglalkoznak röplabdával.

Remélik, nem riasztó a jegyár

Már korábban is írtunk arról, hogy a selejtező iránt érdeklődő szurkolóknak belépőjegyet kell váltani: a felnőtt napijegy 1500, míg a nyugdíjas- és a diákbiléta 1000 forintba kerül (12 év alatt ingyenes a belépés). Szabados István utánpótlás szakmai igazgató bízik abban, hogy mindez nem fogja elriasztani a szurkolókat attól, hogy a helyszínen drukkoljanak a lányoknak.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!