boon-sportoldal

2017.09.20. 11:25

Tamperébe utaznak a Miskolci VSI úszói

Miskolc - A „felek” három évtizedes jó kapcsolatra tekintenek vissza.

Miskolc - A „felek” három évtizedes jó kapcsolatra tekintenek vissza.

Finnországba utazik szerdán a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) legeredményesebb úszóiból összeállított küldöttsége, melynek tagjai az Európa-bajnoki kvalifikációs novemberi rövidpályás országos bajnokságra készülnek.

Kiváló lehetőség

Tampere és Miskolc úszósportja több mint három évtizedes jó kapcsolatra tekint vissza, melynek során rendszeresek a mostanihoz hasonló látogatások egymás nemzetközi erőpróbáin. Hölcz Péter úszószakág-vezető és Sajgó László edző kíséretében Esztián Petra, Sztankovics Anna, Vécsei Réka, Havasi Marcell, Fazekas Ádám, Kiss Róbert és Tulipán Bence szerdán, csütörtökön és pénteken Tamperében mini­edzőtáboron vesz részt, majd szombaton valamennyien hat-hat számban mérettetik meg magukat a Martti Ollgren Nemzetközi Emlékversenyen, egyben Testvérvárosok Kupáján.

A finnországi viadal azért is fontos a sportiskolások számára, mert azt 25 méteres pályán rendezik, mely kiváló felkészülési lehetőséget jelent a november 8–11-én, Százhalombattán megrendezendő rövid­pályás országos bajnokságra, ahol a december 13–17-i, koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságra lehet kvalifikációt szerezni.

ÉM-SZIS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!