boon-sportoldal

2017.08.05. 10:57

Festői környezetben futnak

Uppony - A Lázbérci-tó partján először rendeznek versenyt, a sportolók több táv közül is választhatnak vasárnap.

Uppony - A Lázbérci-tó partján először rendeznek versenyt, a sportolók több táv közül is választhatnak vasárnap.

A Sri Chinmoy Alapítvány országszerte számos sportesemény rendezői feladatait vállalta magára. Ezúttal új helyszínt, a Lázbérci-tó környékét és Upponyt szemelték ki, ahol augusztus 6-án (vasárnap) egy új kezdeményezést indítanak el. A Lázbérci-tó maraton reggel nyolc órakor rajtol az upponyi sportpálya mellől, a futók felkészültségi szintjüknek megfelelően négy táv közül is választhatnak. A legrövidebb szám nyolc kilométeres, a leghosszabb pedig ötven, de vélhetően legtöbben a félmaratonin indulnak, legalábbis az előnevezések ezt mutatják.

Hosszú távon

– Az előnevezési időszak a hét közepén zárul le, de már most komoly érdeklődés mutatkozik a verseny iránt – árulta el érdeklődésünkre Horváth Mária szervező. – Természetesen arra is van lehetőség, hogy a helyszínen jelentkezzenek a vállalkozó kedvűek, a rajt előtt másfél órával kinyitjuk a versenyirodát Upponyban. Az egyik ózdi társunk, Repka Sándor ajánlotta ezt a remek helyszínt, ezután felvettük a kapcsolatot az önkormányzattal, akik mindenben a segítségünkre voltak a szervezés során. Remélem, a futás és a környezet szépségét minél többen fedezik fel az előttünk álló hétvégén, ami azt hozhatja magával, hogy hosszú távon gondolkodhatunk az upponyi futással kapcsolatban. Szeretnénk ugyanis hagyományt teremteni a versenyből.

A rajt után aszfaltos út vezet ki a Lázbérci-víztározóhoz, majd a forduló után a faluba térnek vissza a futók. A szervezők egy 4,2 kilométeres pályát jelöltek ki, a versenyzőknek ezen kell kettő, öt, tíz, valamint tizenkét kört teljesíteniük. A frissítésről két ponton gondoskodnak, a célba érkezők pedig az élmény mellett egy befutóéremmel is gazdagodnak. Az eseményen akár kezdő futóknak is érdemes elindulni, hiszen a rajt és a cél között a szintkülönbség csupán 35 méter lesz.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!