boon-sportoldal

2017.05.30. 14:45

Vb-indulók: Tóth Vanda, Szilágyi Gergő

Miskolc - Két miskolci kvalifikálta magát a magyar bajnokságról a korosztályos karate világbajnokságra.

Miskolc - Két miskolci kvalifikálta magát a magyar bajnokságról a korosztályos karate világbajnokságra.

2017. május 27-28-án bonyolították le a WKF Karate Magyar Bajnokságot, melyen miskolci Jusitia Fuji-Yama SE karatékái (Edzők: Kis Virág, Pálinkás András, Schuszter Judit) is sikeresen szerepeltek mindkét napon. Szombaton a gyerekeké volt a főszerep, míg vasárnap a kadet és junior versenyzők mutathatták meg tudásukat. A magasabb korcsoportokban nem más volt a tét, mint az októberi Tenerife-i Karate Világbajnokságra való utazás elnyerése.

A szombati napon 3 egyéni bronzérmet gyűjtöttek a kicsik, valamint a csapat fiú formagyakorlatban egy ezüstérem is sikerült.

A kadet lány kata versenyszámban Tóth Vanda igyekezett megváltani repülőjegyét a legrangosabb versenyre. A miskolci versenyző az Annan-nal lépett tatamira Somogyi Laura (Leo) ellen, akit könnyedén 5-0 arányban legyőzött. Következett az MTK-ás Tóth Lilla, aki a Seisan-t járta, míg versenyzőnk ezúttal a Nippaipo-t mutatta be a bíróknak és győzte meg őket arról, hogy neki kell győznie, így is lett, 4-1-re lett a végeredmény. Következett a döntő Kiss Zsófia (MTK) ellen, aki a Kurununfa-t csinálta, míg Vanda az Unshu-t mutatta be. A bírói döntés 3-2 arányban a Justitiás lánynak kedvezett, ami az aranyérem megszerzése mellett, megerősítette a VB-re való utazását Vandának.

A junior fiú formagyakorlat is izgalmakat hozott. Szilágyi Gergő legnagyobb riválisával kezdett, Kauer Andrással (Balaton Budo). Mindketten a Superimpei-t csinálták. A bírói döntés 3-2-re a miskolci fiúnak kedvezett. A négy között Miháyházi Péter (Yama) volt az ellenfél, akit Gergő a Nippaipo-val könnyedén 5-0-ra legyőzött. A döntőben az Unshu-t járta Gergő, míg vetélytársa, Szekér Bálint (Balaton Budo) a Chatanjara Kushanku-t mutatta be. A bírói döntés értelmében Gergő nyakába került az aranyérem, amivel ő is megváltotta a repülőjegyét Tenerife-re.

A miskolci Justitia Fuji-Yama SE eredményei:

10 éves fiú kata: Elekes Máté 3. helyezett

12 éves fiú kata: Harangozó Ákos 2. helyezett

12 éves fiú kata: Suszterics Gergő 3. helyezett

12 éves fiú kata: Baló-Jóna Balázs 3. helyezett

13 éves lány kata: Nagy Gréta 3. helyezett

U14 éves fiú csapat kata: Justitia 2. helyezett

Csapattagok: Juhász-Léhi Hunor, Suszterics Gergő, Elekes Máté

Kadet leány kata: Tóth Vanda 1. helyezett

Junior fiú kata: Szilágyi Gergő 1. helyezett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!