boon-sportoldal

2017.04.28. 14:04

Szombat lett a Kapufa Napja Perecesen: Fradi-verés 70 éve

Miskolc - Egy héttel halasztani kellett a perecesi sportfesztivál fő programját, az öregfiúk-meccseket meg még tovább másfél héttel.

Miskolc - Egy héttel halasztani kellett a perecesi sportfesztivál fő programját, az öregfiúk-meccseket meg még tovább másfél héttel.

Akárhogy is, folytatódik idén a tavaly elindított kezdeményezés: a perecesi, egyszersmind a miskolci sportmúltra, legendás időkre emlékező Kapufa Napja. A név és az időpont apropója: a néhai bányászfalu, későbbi településrész másfél évszázados históriájában meghatározó PTK (a bánya klubja) futballcsapatának 70 évvel ezelőtti sikerei. Nevezetesen az 1946/47-es idényben az NB I-ben töltött bajnoki szezon, s azon belül is az április 20-i Fradi-verés.

Hogy s mint történt ez, arra az idősebb miskolciak közül sokan emlékeznek, ám a Kertesi Ignác mesterhármasával és a leszakadó kapufa esetével véget érő legendás mérkőzés sztorija a fiatalabb korosztályok számára már jószerével ismeretlen. Ezen kívánt változtatni a Bányász Kulturális Egyesület és az Észak-Keleti Átjáró Egyesület szervezésében tavaly első ízben megtartott rendezvény, sport- és kulturális programokkal. Mindez most folytatódik, április 29-én szombaton kispályás focival (amely a Kertesi Ignác Emléktorna nevet viseli) és alkalmi kama-bajnoksággal; színhely a játszótéri pálya, kezdés 1-kor, illetve fél 4-kor. Pár nappal később egyébként folytatódik a program: akkora, vagyis május 11-re sikerült ugyanis megszervezni, szintén második alkalommal, az ez alkalomra (névleg) újjászülető PTK, valamint az MVSC és a DVTK öregfiúkcsapatainak (utóbbiban Vitelki, Kiser, de ott lesz a Veréb, Oláh, Salamon, Tatár generáció is) körmérkőzését, szintén a hagyományőrzés jegyében.

További részletek, érdekességek, előzmények, köztük még képregény is az 1947-es PTK - Ferencváros mérkőzésről a hatosmegallo.bke-miskolcpereces.hu weboldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!