boon-sportoldal

2017.04.27. 14:33

MVSI Vadmacskák: Ajándék lesz, de azért puskaport is visznek

Miskolc - Az MVSI Vadmacskák leány kosárlabda tinicsapata az ország legjobb nyolcasa között döntőzik.

Miskolc - Az MVSI Vadmacskák leány kosárlabda tinicsapata az ország legjobb nyolcasa között döntőzik.

A Miskolc Városi Sportiskola leány kosárlabdacsapatai közül az U13-as korosztályban szereplőknek sikerült bejutniuk az ország legjobb csapatai közé, a nyolcszereplős fináléba. A Vukicevic Milen edzette gárda az alapszakasz öt fordulójában lejátszott 10 meccséből négyet megnyert és hatot elveszített, de az összesített eredmények alapján a 46 csapatos mezőny 8. helyéről kezdhette meg a selejtezőt. Ez egyben azt is jelentette, hogy a hatodik játéknapon védettséget élvezett, a 16 közé jutásért nem kellett küzdenie, ugyanis automatikusan résztvevője lett ennek a mezőnynek, és bár az ebben a körben lejátszott három mérkőzése közül kettőn ugyan kikapott, de helyi riválisát, a DVTK-ÉLKSK csapatát – az ebben a szezonban lejátszott harmadik egymás elleni bajnokijukon másodszor is – legyőzte. Ám az, hogy a legjobb nyolc közé bejutnak-e, csak a középdöntőben dőlt el. Ennek során, a Pécsett megrendezett négycsapatos torna első meccsén a Nyíregyházát 19 ponttal legyőzték, majd a székesfehérvári Dávid Kornél KA együttese ellen is jobbnak bizonyultak 12 egységgel, és a bár a torna utolsó mérkőzésén a házigazdák, vagyis a KA Pécs gárdájával szemben 3 pontos különbséggel alulmaradtak, ennek ellenére csoportgyőztesként vívták ki a legjobb nyolc közé kerülést.

Védekezésben

– Az évad során számunkra az volt a legfontosabb, hogy minél jobban játsszunk, hogy minél keményebb ellenállást tudjunk kifejteni ellenfeleinkkel szemben a mérkőzéseken – mondta Vukicevic Milen, az MVSI Vadmacskák tini­együttesének edzője. – Ezen korosztály számára a tavalyi évad végén nem rendeztek országos döntőt, mert helyette újításként dzsemborival zárult az évad – és ennek során összekeverték a különböző klubokból érkezett játékosokat –, így a két évvel ezelőtti, U11-es országos döntő lehetett az egyik kiindulási alap az erőviszonyokról. Mi akkor a 16-os döntőben voltunk, most is ezen belül szerettünk volna végezni, és kíváncsian vártuk a szezon előtt, hogy az elmúlt időszakban melyik együttes mennyit fejlődött. Nagyon örültünk, hogy az alapszakasz végén az első nyolc csapat közé kerültünk, amit annak is köszönhetünk, hogy erős ellenfelekkel játszottunk végig. Hozzáteszem: az egész mezőny nagyon erős, egy csapat, a Csata lóg ki egy picit felfelé, de utána jön 10-11 nagyjából azonos erejű együttes, akik közül bárki legyőzheti a másikat. A mi csapatunk ezen a kemény úton folyamatosan nőtt fel a feladathoz, a lányok nagyon sokat fejlődtek, elsősorban védekezésben léptünk előre jelentősen, és ennek köszönhetően tudtunk felzárkózni a mezőny elitjéhez. A csapatjáték mellett egyénileg is sokan nagyot fejlődtek, nem hiszem, hogy van másik olyan csapat a 8 között, ahol 2 olyan játékos is van, mint nálunk, akik ennek az évadnak az elején lettek igazolt sportolók, mert csak most kezdték el a kosárlabdát. A fináléba jutásról döntő tornán, Pécsett teher nélkül játszhattunk, ez amolyan prémium volt már számunkra, és az volt bennünk, hogy szerettünk volna visszavágni a Dávid Kornél csapatának a korábbi egypontos vereségért. Sikerült, és tulajdonképpen ez a győzelem jelentette számunkra azt a jelentős lépést, hogy ott lehetünk a legjobb nyolc között. Örülünk, hogy mi vagyunk azok, akik Miskolcot, a régiót, sőt egész Kelet-Magyarországot képviseljük, mert más csapatnak nem sikerült innen bejutnia. Többet értünk el annál, mint amire előzetesen gondoltam, ez egy ajándék hétvége lesz a számunkra, de olyan, ahová nem puskapor nélkül megyünk. Az érmek nagy részéről, a végső helyezésekről a pillanatnyi forma, a motiváció fog dönteni, remélem mi motiválták leszünk, és szerzünk még örömöt egymásnak, a szülőknek, a sportiskolának.

ÉM-BCS


Hol, mikor, kik?

A döntő időpontja: 2017. április 27–30.

A döntő helyszíne: Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok

A döntő résztvevői, A-csoport: Dávid Kornél KA (Székesfehérvár), Zsíros Akadémia Kőbánya, KSC Szekszárd, Miskolci VSI Vadmacskák; B-csoport: Csata DSE (Budapest), Soproni Darazsak Akadémia/A, Széchenyi KA (Győr), Török Flóris Törekvés SE (Budapest).

Az MVSI Vadmacskák csoportmeccsei: csütörtök, 15.00: MVSI Vadmacskák – Dávid Kornél KA, péntek, 11.00: MVSI Vadmacskák – KSC Szekszárd, 19.00: Zsíros Akadémia Kőbánya – MVSI Vadmacskák.

Az MVSI Vadmacskák csapata: Arad Eszter, Balla Ágnes, Balla Emese, Földi Boglárka, Gombó Mirtill, Hudák Lilla, Huszti Luca, Kádas Evelin, Kis Dorka, Kisari Panna, Mészáros Kinga, Szarka Edit, Vukicevic Mila, edző: Vukicevic Milen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!